Ţeapă imobiliară la Cluj! Escrocul a încasat peste 3 milioane de euro înşelând peste 500 de persoane

Ţeapă imobiliară la Cluj! Escrocul a încasat peste 3 milioane de euro înşelând peste 500 de persoane

Peste 500 de persoane au fost înşelate de un escroc care a luat avansuri de 3 milioane de euro pentru apartamente în blocuri care nu respectă legea. S-a întâmplat în Cluj-Napoca. 

Culmea este că individul a fost arestat, dar şi eliberat după 30 de zile. Pus sub control judiciar, a continuat să vândă locuinţe, deşi nu mai avea voie. Poliţiştii au cerut arestarea lui, însă judecătorii au decis să îl lase în libertate, conform stirileprotv.ro.

În 2009, pe strada Miko Imre din Cluj-Napoca Primăria a autorizat construcţia a două blocuri, de opt etaje: unul de locuinţe, celălalt de birouri. De vânzarea lor s-a ocupat constructorul Traian Floarea Ianson, care nu avea nici 25 de ani în acel moment. A început să încheie antecontracte de vânzare cumpărare încă din faza de proiect. Cele mai multe în faţa şi sub semnătură notarilor. A încasat avansuri de sute de mii de euro. Conform anchetatorilor, constructorul nu a respectat proiectul şi regimul de înălţime al imobilelor, stabilite prin autorizaţiile de construire. Într-unul dintre blocuri, a făcut apartamente în loc de birouri. Grav este că a încheiat, pe aceeaşi locuinţă, mai multe antecontracte de vânzare cumpărare. Şi, bineînţeles, nu a terminat blocurile nici până în ziua de azi.

Acelaşi constructor şi pe strada Fabricii din Cluj. Conform autorizaţiei de construire, aici ar fi trebuit să fie o clădire de birouri şi spaţii comerciale. S-au făcut apartamente. Unii păgubiţi l-au dat în judecată pe constructor. Alţii s-au dus la poliţie. Primele plângeri au fost înregistrate în 2014. Ancheta a durat trei ani. Individul a stat şi în arest 30 de zile, dar a fost eliberat sub control judiciar. Nu mai are voie să construiască sau să efectueze tranzacţii, care să implice blocurile cu probleme. Dar Traian Floarea Ianson pare de neoprit.

Şi-a schimbat numele în Traian Onuc şi continuă să se implice în afaceri imobiliare.

Comenteaza