Educaţia politică începe din liceu

Educaţia politică începe din liceu
Mai mulţi elevi de liceu vor avea posibilitatea ca, timp de şase zile, să-şi aprofundeze cunoştinţele din sfera politică.

25 de elevi de liceu, cu vârste de peste 16 ani, vor participa în perioada 28 iulie - 2 august la cea de-a doua ediţii a Şcolii de Vară pe Tema Educaţiei Politice, în cadrul căreia vor fi familiarizaţi cu sfera politică şi vor putea dobândi cunoştinţele necesare pentru a-şi forma o părere informată legată de evenimentele politice curente.

De-a lungul proiectului, elevii vor avea ocazia să interacționeze cu vorbitori din mediul academic, cadre universitare ale Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității „Babeș-Bolyai", aceștia având rolul de a clădi bazele educației politice a participanților. În program sunt incluse şi workshop-uri ce abordează diverse zone ale politicului, de la sfera comunicării și a PR-ului la domeniul vast al relațiilor internaționale și al ideologiilor.

Organizată de Asociaţia pentru Educație Politică, în parteneriat cu Universitatea „Babeș-Bolyai", Federația SHARE și Consiliul Național al Elevilor, proiectul vine în contextul în care „s-a constatat că acești tineri nu numai că visează să schimbe lumea, ci, în mod cert, o vor face. Au tot ce le trebuie: inițiativă, curaj, perseverență și discernământ", după cum a precizat Flavia Topan, doctorandă FSPAC şi trainer în cadrul ambelor ediții ale școlii de vară.

Comenteaza