Elevii chiulangii, "săltaţi" din baruri şi cafenele

Elevii chiulangii,
Elevii chiulangii s-au trezit luni cu poliţiştii pe urmele lor, după ce aceştia au demarat o acţiune fulger în barurile şi cafenelele din preajma unităţilor de învăţământ.

Razia a vizat depistarea celor ce nu se prezintă de la cursuri sau pleacă din timpul programului şcolar, fiind astfel controlate 30 de localuri situate în imediata vecinătate a şcolilor. Din numărul total de persoane legitimate, 21 s-au dovedit a fi elevi ce absentau nejustificat de la orele de curs. 

"În cadrul acţiunilor s-a urmărit şi modul în care se respectă prevederile Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, în legătură cu faptul că în locurile publice se interzice cu desăvârşire consumul de băuturi alcoolice de către persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani", au specificat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj.

Servirea cu băuturi alcoolice în localurile publice a minorilor constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 lei la 500 lei.

Comenteaza