Emeric Jenei se simte bine după operaţia pe inimă şi a vorbit cu familia şi cu medicii

Emeric Jenei se simte bine după operaţia pe inimă şi a vorbit cu familia şi cu medicii
Fostul antrenor al echipei naţionale a României şi al echipei Steaua Emeric Jenei se simte bine după operaţia pe cord la care a fost supus, duminică, la Institutul Inimii "Nicolae Stăncioiu" din Cluj-Napoca (foto) şi vorbit cu membrii familiei şi cu medicii.

Ileana Jenei, soţia fostului antrenor, a declarat ieri că acesta va mai rămâne internat încă o zi la Terapie Intensivă, după care speră să fie mutat într-un salon. "Am vorbit azi (luni - n.red.) dimineaţă cu soţul meu, vorbeşte, mi-a spus că se simte bine. Are un tonus bun, vorbeşte şi cu medicii şi cu asistentele şi este foarte cooperant. Medicii ne-au spus că va mai rămâne internat încă o zi la Terapie Intensivă, după care sperăm să fie mutat într-un salon", a spus Ileana Jenei. Alături de ea s-a aflat şi fiica lor, Cristina.

Emeric Jenei a fost internat, vineri seară, la Institutul Inimii, iar duminică a fost operat pe cord, intervenţia durând aproape şapte ore. Doctorul Adrian Molnar, care a condus echipa de medici ce l-a operat pe fostul antrenor, declara, duminică după-amiază, că au fost făcute trei by-pass-uri, iar în timpul intervenţiei nu au existat complicaţii. "Operaţia a reuşit, au fost efectuate trei by-pass-uri, pacientul s-a comportat foarte bine în timpul operaţiei. Este la Terapie Intensivă, este stabil, nu au existat complicaţii. Sperăm ca totul să evolueze bine. Primele 48 de ore sunt critice şi suntem cu ochii pe pacient, să nu apară ceva complicaţii. Diagnosticul a fost angină pectorală instabilă, cu multiple leziuni de stenoze strânse şi obstrucţii pe arterele coronare", spunea Molnar. Potrivit acestuia, Emeric Jenei va rămâne internat cel puţin o săptămână la Institutul Inimii, după care va urma o perioadă de recuperare de circa o lună şi jumătate.

Emeric Jenei, în vârstă de 75 de ani, a fost antrenorul care a câştigat alături de Steaua Cupa Campionilor Europeni în 1986. De asemenea, a fost selecţionerul României la turneul final al Cupei Mondiale din 1990 şi al Campionatului European din 2000. (D.E.) 7

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza