Eşecul operaţiunii din Munţii Apuseni, analizat de un psiholog la Berăria Culturală

Eşecul operaţiunii din Munţii Apuseni, analizat de un psiholog la Berăria Culturală
Berăria Culturală îşi deschide porţile, în sezonul 2014, cu o dezbatere eveniment despre "Psihologia eşecului la români", care va avea loc în această seară de la ora 19, la Fabrica de bere Ursus, în sala Euphoria.

Invitat special este psihologul Daniel David, profesor universitar de ştiinţe cognitive clinice la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca şi şeful Catedrei de Psihologie Clinică şi Psihoterapie a universităţii. De asemenea, printre altele, este preşedinte al International Institute for the Advanced Study of Psychotherapy and Applied Mental Health şi vicepreşedinte al Comisiei Prezidennţiale de analiză şi elaborare a politicilor din domeniile educaţiei.

Organizatorul şi moderatorul acestei dezbateri, jurnalistul şi istoricul Ion Novăcescu a precizat că brambureala autorităţilor, care a amplificat nenorocirea din Munţii Apuseni, este punctul de pornire al acestei dezbateri publice privitoare la "Psihologia eşecului la români". Profesorul David va încerca, de asemenea, să răspundă la câteva întrebări esenţiale - De ce şi Pentru ce savurăm atât de mult şi atât de des eşecul noi, românii? De ce tolerează naţiunea asta, de peste 100 de ani instituţionalizarea eşecului, generat de incompetenţă, ticăloşie şi neputinţă, ca practică publică şi ca trăire colectivă? "Sunt întrebări fireşti pe care simţul comun şi le tot pune însă, din nefericire, se constată că aşa zisa evoluţie modernă a ţării şi naţiei române, de peste 150 de ani, n-a însemnat nimic şi n-a adus nicio ameliorare", spune Novăcescu.

"Cei 150 de ani s-au scurs aidoma unei zile, fără niciun efect benefic şi fără nicio îmbunătăţire a mentalităţilor noastre", adaugă el.

Comenteaza