Exploatarea sexuală şi traficul de persoane, în vizorul clujenilor

Exploatarea sexuală şi traficul de persoane, în vizorul clujenilor
Problema traficului de persoane va fi adusă în atenţia publicului clujean, timp de opt zile, în perioada 23-30 septembrie, printr-o serie de activităţi de informare organizate cu ocazia Zilei Internaţionale Împotriva Exploatării Sexuale şi a Traficului Femeilor şi Copiilor.

Astfel, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj (DGASPC) va prezenta, în cadrul manifestărilor dedicate, care sunt formele de exploatare, care este profilul victimei şi al recrutorului, dar va face şi mai multe comparaţii, între migraţia externă şi traficul de persoane, între traficul de persoane şi prostituţie, oferind informaţii utile în depistarea unei situaţii de trafic. 

Totodată, vor avea loc activităţi de conştientizare a participanţilor cu privire la amploarea şi dramatismul fenomenului şi de iniţiere a unor deprinderi de recunoaştere a situaţiilor de risc privind traficul de persoane, inclusiv prin vizionarea unor filme pe această temă, şi distribuirea de pliante şi afişe privind traficul de persoane.

Scopul manifesărilor constă atât în informarea opiniei publice cu privire la această problematică, respectiv a riscurilor asociate, cât şi dezvoltarea capacităţii de autoprotecţie la ameninţările acestui fenomen şi reducerea vulnerabilităţii grupurilor de risc. În acelaşi timp, se va urmări sensibilizarea publicului ţintă cu privire la acest subiect şi formarea unor atitudini pozitive şi comportamente sociale adecvate în scopul educării pentru siguranţă şi integritate personală.

Acţiunile vor avea loc la Centrul de Reabilitare Socială şi Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Traficului de Persoane Cluj-Napoca, la Adăpostul de Zi şi de Noapte pentru Copiii Străzii "Arlechino" din Cluj-Napoca, precum şi la Câmpia Turzii.

Comenteaza