Festival cu energie. Cât curent a consumat Untold

Festival cu energie. Cât curent a consumat Untold
Festivalul Untold a trecut. Acum vin facturile.

Untold Festival a însemnat o mulţime de DJ celebri şi de trupe cunoscute. A însemnat, de asemenea, zeci de mii de spectatori, unii veniţi să se distreze la Cluj de pe alte continente. Milioane de euro a costat organizarea acestui festival excepţional.

O parte s-au plătit înainte de concerte, alte parte după; e şi cazul facturilor pentru utilităţi. ZIUA de CLUJ a aflat cât au avut de achitat pentru consumul de energie electrică organizatorii Untold, la Cluj Arena şi Sala Polivalentă.

Pe Cluj Arena a fost instalată scena principală a festivalului. Organizatorii au închiriat timp de 14 zile stadionul, atât pentru ridicarea scenei, construirea barului VIP şi alte amenajări, cât şi pentru show-urile propriu-zise. Instalaţiile de laser înghit mulţi kilowaţi, care s-au reflectat în factura finală. Pe factură, pentru cele două săptămâni, suma finală era de aproximativ 48.000 de lei, cu taxa pe valoarea adăugată inclusă.

Sala Polivalentă a fost închiriată doar pentru cinci zile. La instalaţia electrică a sălii au fost, însă, conectate toate corturile din food-court, ceea ce a umflat factura. În total, s-a adunat o sumă de circa 38.000 de lei, aproape cât chiria pe cele cinci zile, 40.000 de lei.

"Noi am decis încă din primăvară să agreăm două componente financiare cu cei care doresc să închirieze sala: una privind strict chiria, alta - independent - privind factura de curent. Nu contorizăm decât energia electrică folosită pentru desfăşurarea evenimentului, iar curentul utilizat pentru holuri, birouri, băi îl achităm noi separat", a spus Ionuţ Rusu, directorul interimar al SC Sala Polivalentă SA.

Totalul trece, aşadar, de 85.000 de lei; ca o comparaţie, un consumator casnic cu apartament de două-trei camere cu greu trece de 100-150 de lei pe lună.

Untold Festival a avut loc în perioada 30 iulie - 2 august pe şapte scene din oraş, cele mai multe, cinci, în zona delimitată de garduri Cluj Arena - Sala Polivalentă - Parcul Central. La eveniment au luat parte peste 170 de trupe şi artişti, respectiv peste 240.000 de spectatori.

Etichete
Comenteaza