Festival de migraţii şi drepturile omului, timp de patru zile la Cluj

Festival de migraţii şi drepturile omului, timp de patru zile la Cluj
Festivalul de migraţii şi drepturile omului (MIDO) a început la Cluj-Napoca în urmă cu puţin timp şi este organizat de filiala Ligii pentru Apărarea Drepturilor Omului Cluj.

Evenimentul aduce în prim plan, potrivit organizatorilor, valorile culturale şi tradiţiile comunităţilor emigranţilor din ţările non-europene, cât şi programele de integrare existente pentru aceştia.

"Festivalul sărbătoreşte interculturalitatea ca mijloc de construire a relaţiilor dintre culturi, prin prisma educaţiei, comunicării, pluralismului lingvistic şi a interacţiunii dintre populaţia minoritară şi cea majoritară", a declarat Daniela Cervinschi, directorul festivalului.

Programul evenimentului se derulează pe parcursul a patru zile. Clujenii vor avea ocazia de a participa la workshopuri, seminarii, seri de film şi expoziţii de tablouri şi obiecte tradiţionale ale diferitelor culturi.

Manifestarea a debutat cu workshop-ul "Bazele culturii islamice", organizat la Liga Islamică şi Culturală România, filiala Cluj. Celelalte acţiuni se vor desfăşura în diverse locaţii din municipiu.

 

Comenteaza