Fiecare unul din zece elevi clujeni de clasa a XII-a a chiulit de la simularea Bacalaureatului VIDEO

Fiecare unul din zece elevi clujeni de clasa a XII-a a chiulit de la simularea Bacalaureatului VIDEO
10% dintre elevii clujeni de clasa a XII-a au "chiulit" de la simularea examenului de bacalaureat, care are loc în această săptămână. Primele probe nu au fost lipsite de incidente. Un elev din Gherla a fost eliminat pentru că a copiat. Astăzi, elevii au susţinut proba obligatorie a profilului, adică matematică sau istorie.

Aproximativ 300 de elevi au lipsit de la simularea examenului de bacalaureat organizată în 68 de licee de Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj.

"Peste 5.000 de elevi s-ai prezentat la proba de română de ieri cât şi la proba de matematică de azi, din totalul de peste 5.400 pe care îi avem în baza de date", explică şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Valentin Cuibus.

Un elev de clasa a XII-a din Gherla a fost eliminat de la simularea probei de istorie după ce a încercat să copieze cu ajutorul unui telefon mobil.

"Am spus că vom organiza examenul ca şi cel din vară cu camere de supraveghere, cu supraveghetori, foarte strict şi cine calcă pe bec suportă consecinţele. Unul dintre copiii de la Liceul Petru Maior din Gherla a folosit telefonul mobil. A folosit telefonul mobil şi automat a fost dat afară din simulare", a explicat Cuibus.

Elevii susţin că subiectele de la simulare au fost unele accesibile. Vezi ce spun câţiva dintre aceştia, în materialul video

Elevii vor afla rezultatele de la simulare înainte de Paşte.

Reporter: Cristina Pîrvu
Imagine: Călin Fedeleş

 

Comenteaza