Fiica cea mare a lui Emil Boc, admisă la Facultatea de Drept a UBB. Cu ce medie a intrat

Fiica cea mare a lui Emil Boc, admisă la Facultatea de Drept a UBB. Cu ce medie a intrat
Cezara Boc, fiica cea mare a primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a fost admisă la Facultatea de Drept a Universităţii ”Babeş-Bolyai” (UBB), pe locurile bugetate.

Potrivit rezultatelor publicate pe site-ul Facultăţii de Drept a UBB în urma sesiunii de admitere din iulie, Cezara Boc a intrat cu media generală 8,80, având media 9,56 la examenul de Bacalaureat şi media 8,05 la testul de admitere. Astfel, ea ocupă locul 87 din cei 155 de admişi la buget la Facultatea de Drept a universităţii clujene. 

"Evident, cu atât mai mult sunt şi eu mândru de reuşita pe care a avut-o. Clasa a XII-a a dedicat-o în totalitate pregătirilor pentru Bacalaureat. La Drept a fost un test apropriu, de raţionament logic, la care nu aveai ce să te pregăteşti, ci trebuia să dai dovadă de o prezenţă de spirit foarte bună, să ai o zi pe măsură şi să utilizezi experienţa din învăţământ. Nu ai ce să înveţi, sunt nişte teste pe care au am încercat să el fac şi după primele 30 de minute te doare capul. Au fost 30 de întrebări în 60 de minute, unele foarte complicate. Eu cred că soluţia aleasă de Facultatea de Drept este foarte bună, pentru că nu testează capacitatea de memorare, testează capacitatea de a raţionaliza în concret pe baza unor informaţii la prima vedere", a declarat primarul Clujului.

Fiica cea mare a edilului a absolvit în acest an Liceul Teoretic "Gheorghe Şincai" din Cluj-Napoca, la specializarea ştiinţe sociale, fiind un "utilizator avansat la competenţe digitale". Cezara Boc a trecut de "examenul maturităţii" cu media 9,56, primind nota 9,2 la proba de limba şi literatura română, 9,5 la istorie şi 10 la logică, argumentare şi comunicare, proba la alegere a profilului şi specializării.

Emil Boc a absolvit acelaşi liceu, în 1989, iar fiica sa cea mică, Patricia, este elevă la aceeaşi unitate de învăţământ. De asemenea, edilul Clujului a urmat cursurile aceleiaşi facultăţi.

 

Comenteaza