Fiul lui Uioreanu vrea să iasă din arest pe cauţiune. Suma stabilită e de 10.000 de lei VIDEO

Fiul lui Uioreanu vrea să iasă din arest pe cauţiune. Suma stabilită e de 10.000 de lei VIDEO
Tribunalul Cluj judecă astăzi o cerere de eliberare pe cauţiune depusă de Alexandru Uioreanu. Instanţa urmează să stabilească cuantumul cauţiunii pentru ca apoi, să decidă dacă admite cererea fiului preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj.

Tribunalul a stabilit cauţiunea la suma de 10.000 de lei. Avocatul Tiberiu Ban a declarat că această sumă se va depune, iar mâine dimineaţă instanţa va decide dacă îl eliberează pe Alexandru Uioreanu.

Curtea de Apel Cluj a respins în data de 7 ianuarie recursul formulat de către apărătorii lui Alexandru Uioreanu  împotriva deciziei Tribunalului Cluj de a-l menţine în arest pe tânărul de 16 ani, împreună cu alte două persoane.

Alexandru Uioreanu a primit, în 20 decembrie 2012, mandat de arestare după ce a fost reţinut de procurorii DIICOT sub acuzaţia de trafic şi consum de droguri. Împreună cu Alexandru Uioreanu, în vârstă de 16 ani, au fost arestaţi de Tribunalul Cluj alţi doi tineri, majori, mai exact fraţii Nagy Ferenc şi Nagy Gyongyver. Alexandru Uioreanu a primit un mandat de doar 19 zile, el fiind minor. Potrivit legii penale minorii pot primi mandate de arestare de maxim 20 de zile. Hotărârea Tribunalului Cluj a fost atacată, atunci, cu recurs la Curtea de Apel Cluj, însă fără succes. În 28 decembrie, magistraţii Curţii de Apel au menţinut decizia colegilor de la Tribunal.

Avocatul lui Uioreanu, Tiberiu Ban, a vorbit, la fiecare termen privind menţinerea sau prelungirea arestului, despre inutilitatea menţinerii acestei măsuri faţă de clientul său.

Potrivit surselor ZIUA de CLUJ, Alexandru Uioreanu a fost supravegheat de poliţiştii antidrug încă din luna mai a anului trecut. Tânărul ar fi vândut substanţe stupefiante mai multor poliţişti care lucrau sub acoperire.

Cauţiunea-record a lui Stoia

În noiembrie 2011, omul de afaceri Călin Stoia, directorul companiei Brantner România, a încercat să iasă din arest tot pe cauţiune. Acesta ar fi trebuit să plătească un milion de lei, adică peste 230.000 de euro, pentru a fi cercetat în stare de libertate, după ce a fost arestat preventiv pentru dare de mită.

Curtea de Apel Cluj a respins cererea de eliberare pe cauţiune a directorului Brantner Vereş SA, Călin Stoia, motivând că există indicii temeinice cu privire la intenţia acestuia de a săvârşi noi infracţiuni, precum şi încercarea de a ascunde probe.

 

Comenteaza