Florin Piersic a cucerit publicul Filarmonicii GALERIE FOTO

Florin Piersic a cucerit publicul Filarmonicii GALERIE FOTO
Marele actor Florin Piersic joacă în aceste minute pe scena Filarmonicii dn Cluj-Napoca, pe scena Casei de Cultură a Studenţilor, în spectacolul "Poveşti de iubire", unde este interpretată şi cunoscuta piesă Peer Gynt, de Henrik Ibsen, cu muzica semnată de Edvard Grieg.

Sala de spectacole, cu aproape o mie de locuri, este aproape plină. Spectacolul a început puţin după ora 19.

Marele actor a urcat pe scenă alături de dirijorul Cristian Oroşanu şi a ţinut un discurs de aproximativ zece minute, în stilul consacrat: a făcut glume pe seama tinereţii dirijorului şi a evocat momentul debutului său, tocmai cu piesa "Peer Gynt". "Datorită acestei piese am ajuns să fiu angajat şi să joc în nenumărate roluri, pe numeroase scene de teatru. Am fost chiar invitat de ambasadorul din Norvegia să joc această piesă în ţara lor, pentru că a spus că n-a mai auzit o interpretare atât de bună piesei scriitorului lor naţional, dar din păcate n-am mai mers. Aveam alte preocupări", a spus Piersic.


După discurs acesta a amintit că va juca pe scenă alături de soprana Adela Zaharia, pe care a îndemnat-o să nu uite că a debutat pe scena Filarmonicii din Cluj, "alături de acest tânăr actor de 40 de ani, după ce a împlinit 37 de ani", cu referire la el însuşi.


La spectacol asistă şi cunoscutul taragotist Dumitru Fărcaş, dar şi soţia fostului premier, Oana Boc.

Comenteaza