Folkiştii clujeni se adună în centrul Clujului. "Protestăm prin muzică, nu prin bolovani"

Folkiştii clujeni se adună în centrul Clujului.
Protest al artiştilor folk din Cluj, diseară în centrul oraşului. Manifestarea nu este autorizată iar protestatarii militează împotriva Guvernului şi le cer preşedintelui Traian Băsescu şi premierului Emil Boc "să ne lase, că ne-am săturat de ei".

"Se vehiculează ideea că nu ştim împotriva a ce protestăm. Nu ştim încă ora, exact. Vrem să demonstrăm că se poate protesta şi paşnic, cu flori şi muzică, lucruri benefice, şi pe de altă parte vrem să demonstrăm că sunt şi la Cluj oameni cu atitudine", a spus unul dintre organizatori, artistul folk Ducu Hotima. "Protestăm prin muzică, nu prin bolovani, împotriva lipsei de transparenţă a guvernului şi a incompetenţei, a lipsei de comunicare şi inteligenţă politică. Dacă vor reformă, să discute cu poporul, să pună ideile pe masă", a adăugat el.

Protestatarii militează şi împotriva alegerilor comasate. "Ne iau de proşti, aceste alegeri sunt o manipulare. Bunica, de 80 de ani, nu se va descurca cu opt buletine de vot", a spus el. Hotima se adresează şi preşedintelui şi premierului: "Cât de curând să-şi facă bagajele, să plece, să ne lase. Ne-am plictisit de ei".

Întrebat de ce protestează doar acum, având în vedere că manifestarea nu are nicio legătură cu cauza care a generat proteste în ţară - demisia fondatorului SMURD Raed Arafat din funcţia de la Ministerul Sănătăţii, Hotima a spus că "acum s-a umplut paharul". "Şi până acum a existat nemulţumire. Omul rabdă cât poate, după care nu mai poate", a adăugat el.

Concertul de protest de diseară e unul ad-hoc, fără scenă şi fără sonorizare. "Nu ne-au dat aprobare. Să ne amendeze, să vedem pe cine", spune el. Concertul va fi susţinut de Ducu Hotima, Emeric Imre, Magda Puskas, Ioan Onişoru şi Ionuţ Bangu. Concertul va avea loc "probabil în Piaţa Unirii,  probabil la ora 19", după cum a explicat Hotima.

Etichete
Comenteaza