Fostul director al DRDP Cluj a pierdut definitiv procesul cu ANI
- Scris de Ziua de Cluj
- 18 Feb 2018, 19:31
- Eveniment
- Ascultă știrea
Agenţia Naţională de Integritate a constatat că Eugen Cecan "s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 ianuarie 2013 - 28 mai 2014, întrucât a deținut, simultan cu funcția de Consilier județean, și funcția de Director al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj, încălcând, astfel, prevederile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003."
Fostul director a declarat la acel moment că direcţia pe care o conduce nu are personalitate juridică, ci funcţionează ca şi o secţie a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), care are sediul la Bucureşti şi a atacat în instanţă raportul ANI.
A pierdut însă în prima instanţă la Curtea de Apel, în 2015, a făcut recurs, iar la sfârşitul săptămânii trecute, Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins şi recursul lui Eugen Cecan, scrie clujust.ro.
Eugen Cecan a fost ales consilier judeţean pe listele USL (din partea PNL) în 2012, însă a renunţat la funcţie înainte de încheierea mandatului, în 2014. El a fost membru în Comisia de patrimoniu, regii, comerţ, turism şi în Comisia de sănătate, asistenţă socială, tineret şi sport.
Reamintim că potrivit legii, funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes local înfiinţate sau aflate sub autoritatea consiliului local ori a consiliului judeţean respectiv sau la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes naţional care îşi au sediul sau care deţin filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă.
Art. 25, alin. (2) din Legea nr. 176 din 1 septembrie 2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, pentru modificarea si completarea Legii nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate stabileşte că :
"Persoana eliberata sau destituita din functie potrivit prevederilor alin. (1) sau fata de care s-a constatat existenta conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica ce face obiectul prevederilor prezentei legi, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului. In cazul in care persoana nu mai ocupa o functie sau o demnitate publica la data constatarii starii de incompatibilitate ori a conflictului de interese, interdictia de 3 ani opereaza potrivit legii, de la data ramanerii definitive a raportului de evaluare, respectiv a ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti de confirmare a existentei unui conflict de interese sau a unei stari de incompatibilitate".