Garda de Mediu către Primăria Cluj-Napoca: "respectaţi-vă termenele" VIDEO

Garda de Mediu către Primăria Cluj-Napoca:
Garda de Mediu din Cluj cere Primăriei să-şi respecte "termenele pentru lucrările la care s-a angajat", după ce Ministerul Mediului a avertizat că în oraş a fost depăşită limita admisă pentru pulberi în suspensie, respectiv pentru praf.

 

"Urmează să verificăm mai des firmele de salubritate care spală străzile, dar şi şantierele, care trebuie să respecte toate condiţiile din punct de vedere al mediului. Cerem şi Primăriei să respecte termenele pentru lucrările la care s-a angajat, în special lucrările la centura ocolitoare Vîlcele - Apahida, acolo e principala problemă care poate să ducă la depăşiri", a spus şeful Gărzii de Mediu, Imre Lenke. Trebuie menţionat însă că lucrările la centura de ocolire sunt executate de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP), subordonată Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, care la rândul său este subordonată Ministerului Transporturilor.
Imre spune că o altă cerinţă pentru Primăria Cluj-Napoca este "creşterea spaţiului verde în municipiu". Mai amintim, conform primarului Sorin Apostu motivul pentru care valorile la pulberi în suspensie au fost depăşite în oraş sunt şantierul Cluj Arena în zona centrală şi frezarea străzii Fabricii în zona cartierului Mărăşti. 

Vezi mai jos declaraţia video a lui Imre Lenke


 

Comenteaza