Hoţii de lemne nu se lasă: 5 persoane prinse în două zile

Hoţii de lemne nu se lasă: 5 persoane prinse în două zile
Cinci persoane prinse fie la tăiat ilegal de lemne, fie transportând ilicit material lemnos, sunt cercetate acum de poliţişti.

Două dintre ele, nişte bărbaţi de 46, respectiv de 33 de ani, din comuna Aghireşu, au fost prinşi în flagrant joi după-masa, în jurul orei 16:30, în timp ce tăiau fără drept cu motoferăstraie mai mulţi arbori din păşunea împădurită aparţinând Primăriei Aghireşu. 

La faţa locului, aşezaţi pe sol, se aflau 37 arbori, 35 de esenţă carpen şi doi de esenţă jugastru.
Arborii tăiaţi au fost lăsaţi în custodia reprezentantului desemnat al Primariei Comunei Aghireşu.

Alţi doi bărbaţi, unul de 43 de ani, iar celălalt de 30 ani, din comuna Floreşti, au fost depistaţi în cursul aceleiaşi zile. În jurul orei 16:50, poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie au fost sesizaţi telefonic că în spatele unui imobil de pe strada Edgar Quinet, în pădure, se taie arbori. Ajunşi la faţa locului, oamenii legii au constatat că aceştia au tăiat fără drept, de pe picior, şase arbori din pădure de esenţă fag, carpen şi gorun.

De asemenea, în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 03:45, poliţiști din cadrul Secției 9 Poliție Rurală au depistat pe DJ107M, în localitatea Iara, un bărbat de 58 ani din comuna Băișoara, care transporta cu autoutilitara aproximativ 1,5 mc de material lemons, fără documente de proveniență și transport.

Faţă de primii patru bărbaţi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere, fără drept, de arbori și furtul de arbori care au fost tăiaţi, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 46/2008 (Codul silvic).

Cel de-al cincilea bărbat, cel prins transportând ilicit lemne, a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor legale în vigoare, iar materialul lemnos în valoare de 1.000 lei a fost ridicat în vederea confiscării și predat în custodie reprezentanţilor Ocolului Silvic Turda.

Comenteaza