I-a murit maşina în intersecţia Câmpului cu Frunzişului. Din 300 de şoferi, 299 au înjurat, iar unul a AJUTAT

I-a murit maşina în intersecţia Câmpului cu Frunzişului. Din 300 de şoferi, 299 au înjurat, iar unul a AJUTAT
| Foto: https://www.descopera.ro/

Spiritul civic în traficul clujean e pe terminate, abia dacă mai sunt oameni dispuşi să dea o mână de ajutor pe şoselele din Cluj-Napoca. 

O clujeancă a povestit pe pagina Info Trafic Cluj-Napoca păţania din weekend-ul acesta. I-a murit maşina în trafic tocmai în intersecţia Câmpului cu Frunzişului. Aceasta spune că a reuşit să îi enerveze fără să vrea pe 299 dintre şoferii care s-au împiedicat de maşina ei şi i-au adresat injurii. Totuşi, şoferiţa doreşte să nu îl uite pe cel cu numărul 300, care s-a oferit să îi dea o mână de ajutor.

"Mulțumesc tuturor participanților din trafic care au fost azi în jurul orei 13 pe Frunzișului intersecția cu Câmpului. Am rămas cu mașina"moartă". Din cel puțin 300 de participanți, 299 m-au înjurat, unul singur m-a întrebat dacă am nevoie de ajutor. Drumuri bune să aveți!", scrie femeia pe Facebook. 

Postarea a strâns imediat comentarii cu duiumul. "Din păcate am "evoluat"... însă am pierdut și ceea ce era bun și ar fi trebuit dus mai departe...", "Daaaa, ne ducem tot în jos cu omeniea, etica, morala tot...", "Dumnezeu ţi l-a scos în cale pe acel om. Bine că s-a găsit totuşi un OM, dar trist este că au trecut statuile pe lângă tine! Până şi animalul se opreşte să adulmece orice îi iese în cale, dar statuile trec cu nepăsare!", au scris dezamăgiţi clujenii.

Alţii spun că au păţit la fel în oraşul de 5 stele, mai pe centru, unde goana după un loc în fruntea traficului aglomerat e teribilă. "Eu am rămas pe Bariţiu, s-a rupt cureaua de distribuție, maşina s-a oprit n-a mai pornit, mă claxonau toți, dar nici unul nu m-a ajutat să împing maşina de pe carosabil. A venit un pieton când a văzut cum mă chinui și m-a ajutat", povesteşte o altă victimă a nepăsării din traficul clujean. 

Însă şi puţin mai încolo de oraş, omenia e greu de găsit pe şosea. "Şi eu am pățit la fel. Eram între Gilău şi Floresti, înainte de târgul de mașini. Cu copil mic în maşină, cu capota ridicată, se stătea în coloană și multă vreme nimeni nu m-a întrebat ce am pățit. Un singur om după multă vreme... Am așteptat acolo 2 ore până a venit cineva din Cluj-Napoca, să-mi preia pasagerii", a scris altcineva. 

Concluzia multora e că am uitat să fim oameni, şi chiar dacă pământul nu se învârte în jurul unui şofer ghinionist, merită să întindem o mână de ajutor, pentru că, până la urmă lucrul acesta ţine şi de bunul simţ şi de gradul de educaţie, au mai scris alţii.  

Comenteaza