Imaginea Poliţiei Române, tot mai şifonată: A muşamalizat 24 de ore accidentul fostului şef al BCCO

Imaginea Poliţiei Române, tot mai şifonată: A muşamalizat 24 de ore accidentul fostului şef al BCCO
| Foto: Colaj foto: gov.ro / captura video - https://www.aktual24.ro/

Accidentul mortal produs de şoferul drogat și băut care a ucis o femeie în Popești Leordeni a fost anunţat de poliţie 24 de ore mai târziu. Autorul este un fost şef al Biroului de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) București. 

După accidentul de la 2 Mai și cel din Alba, când șoferi drogați au ucis pietoni de pe marginea drumului, a urmat sâmbătă, 2 septembrie, un altul, produs în Popești Leordeni. O femeie în vârstă de 56 de ani a fost ucisă, iar o alta, de 51 de ani a fost rănită, de un alt șofer beat și drogat. 

Deşi în cazul accidentelor grave, poliţia anunţă presa destul de repede prin comunicate emise de instituţie, în cazul accidentului de sâmbătă, 2 septembrie nu a fost aşa. Au trecut peste 24 de ore până când a fost emis un comunicat de presă al Poliţiei Ilfov care anunţa producerea accidentului mortal. Iar imaginile stradale arată clar când a avut loc accidentul.

„La faţa locului s-au deplasat IMEDIAT politistii rutieri din Popesti Leordeni, iar din primele verificari au stabilit faptul ca, in urma accidentului rutier, a rezultat ranirea a 2 victime, respectiv 2 femei, in varsta 51 si 56 de ani. Victimele au fost transportate de catre echipajele medicale la doua unitati spitalicesti, pentru acordarea ingrijirilor de specialitate, insa, ulterior, femeia in varsta de 56 de ani a decedat”, a informat ABIA duminică, Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Ilfov.

Ulterior au mai trecut peste 24 de ore până când s-a aflat cine ar fi autorul accidentului. Șoferul care s-a urcat la volanul mașinii drogat și băut și a ucis o femeie, un bărbat de 59 de ani, ar fi colonelul în rezervă Constantin Păun. Acesta este fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bucureşti (BCCO), acolo unde a activat până în 2005, arată G4media. 

Amintim că şi în cazul accidentului de la 2 Mai s-a aflat abia la câteva zile că poliţistul care l-a oprit iniţial pe autorul accidentului era chiar șeful IPJ Constanța. Tânărul de 19 ani a fost oprit de două ori de polițiști în trafic înainte să se producă tragedia în care au murit o fată și un băiat de 20 și respectiv, 21 de ani.

În momentul în care a fost oprit de polițiști doua oară, acesta a fost condus la secția de poliție, însă nu a fost testat cu aparatul drug test, a confirmat șeful IPJ Constanța, Constantin Glugă, chiar cel care îl oprise cu câteva ore înainte pe şoferul drogat. 

Ministrul de Interne Cătălin Predoiu a declarat recent într-un interviu la DCNews că le-a transmis șefilor din Poliție acum o lună și jumătate că ”bătălia cu drogurile la categoria adulţi în momentul ăsta e pierdută”.

Ministrul Afacerilor Interne, Predoiu vorbeşte însă "despre pregătirea profesională, deontologia şi integritatea, munca intensă pentru aplicarea legii şi apărarea drepturilor cetăţenilor" şi "o nouă atitudine faţă de muncă a tuturor cadrelor, bazată pe responsabilitate, profesionalism, integritate, disciplină şi dedicare faţă de lege şi cetăţean", în contextul reorganizării Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, după ce s-a aflat de "neglijenţa în serviciu" a șeful IPJ Constanța, Constantin Glugă. Acesta din urmă a demisionat din funcţie. 

Comenteaza