Imagini şocante într-un spital din România: copii legaţi de pat

Imagini şocante într-un spital din România: copii legaţi de pat
Imagini terifiante de la Spitalul Judeţean din Buzău, unde mai mulţi copii stau legaţi de paturi la secţia de pediatrie. Este vorba despre micuţi din centre de plasament care suferă de diverse afecţiuni. Managerul spitalului, Marius Anastasiu, a încercat să-i convingă prin amenințări pe jurnaliștii care au filmat tulburătoarele scene să nu le facă publice.

Roxana Kovacs, purtătorul de cuvând al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău, a declarat la Realitatea TV că va fi demarată o anchetă în acest caz.

Reprezentanții Spitalului Județean din Buzău au explicat că micuții de trei și patru ani au fost legați de paturi pentru că altfel ar exista riscul ca aceștia să-și lovească branulele sau chiar să cadă din paturi, transmite corespondentul Realitatea TV.

Când a aflat că jurnaliștii au filmat scenele tulburătoare, managerul spitalului, Marius Anastasiu, i-a amenințat, spunând că e posibil să primească telefoane pe linie politică pentru "a tempera lucrurile".

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Buzău a declanşat o anchetă, după ce au fost difuzate imagini cu copii mici, din centre de plasament, legaţi de paturi în Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Buzău.

Facem verificări la ora actuală, în acest caz, pentru că vrem să stabilim despre ce este vorba şi, în funcţie de rezultatul acestor verificări, vom stabili cu exactitate şi încadrarea juridică a faptelor, după care vom putea vorbi despre pedepse", a spus Crucianu, conform realitatea.net.

Etichete
Comenteaza