Imaginile de la Colectiv | După 4 ani, Arafat mai așteaptă. Un punct de vedere, după comemorare și prezidențiale

Imaginile de la Colectiv | După 4 ani, Arafat mai așteaptă. Un punct de vedere, după comemorare și prezidențiale

Şeful DSU, Raed Arafat, spune că va vorbi despre noile imagini de la Colectiv după comemorarea tragediei și după alegerile prezidenţiale, deoarece declaraţiile sale ar putea fi, în aceste zile, un „element perturbator”.

 „Stiu ca se asteapta sa ies personal sa explic mai multe aspecte, mai ales ca acuzatiile ca as fi ascuns si eu imaginile au fost lansate in public si continua sa fie difuzate in pofida faptului ca si conducerea IGSU dar si domnul Gen. (r) Pop, au afirmat ca aceste imagini nu mi-au fost date. Cu alte cuvinte nu puteam sa ascund ce nu aveam”, explică Raed Arafat, într-o postare pe Facebook.

Cu toate că admite faptul că românii așteaptă o explicație, șeful DSU spune că „avand in vedere ca se aproprie comemorarea Colectiv, un moment emotional major care trebuie respectat, dar si faptul ca se desfasoara procesul electoral pentru alegerea presedintelui Romaniei pentru urmatorii 5 ani, consider ca punctul meu de vedere este bine sa fie prezentat dupa aceste evenimente". Și asta pentru că, "eventualele iesiri publice din partea mea in aceste zile nu vor face decat sa aduca un element perturbator al acestor momente", explică Arafat amânarea explicațiilor.

Jurnaliştii de la Libertatea au publicat un film de aproximativ 20 de minute, despre care spun că a fost făcut de un subofițer al ISU București Ilfov, ajuns cu primul echipaj de intervenție la fața locului, în seara de 30 octombrie 2015. Imaginile, care au fost ținute ascunse timp de patru ani, au fost văzute de un grup câțiva ofiţeri superiori de la IGSU şi nu au fost date nici Corpului de control al Guvernului Cioloş, dar nici procurorilor care realizau ancheta în dosarul tragediei de la "Colectiv". 

 

Comenteaza