În aşteptarea primelor cifre. Ora 21: la PDL fulgeră, dar e linişte

În aşteptarea primelor cifre. Ora 21: la PDL fulgeră, dar e linişte
Staff-ul PDL aştepta ieri în atmosferă tensionată primele rezultate ale exit-poll-urilor la sediul de campanie, între uşi închise şi câteva zâmbete forţate ale puţinilor şefi aflaţi în birourile de pe Bd. Eroilor.

Aproape zâmbitori în faţa camerelor, cei doi candidaţi şi-au făcut apariţia abia după ce sondajele au fost făcute publice. Exit-poll-ul realizat la comanda REALITATEA TV şi ZIUA de CLUJ arăta o diferenţă de doar 0,4% între cei doi aspiranţi principali la fotoliul de edil-şef al municipiului Cluj-Napoca.

Pe holurile sediului organizaţiei PDL, cu câteva minute înainte de ora 21:00, zvonurile şi informaţiile "din interior" îi dădeau câştigători pe adversari, atât la judeţ, cât şi la municipiu. În locul în care, tradiţional, se aşteaptă în echipă rezultatele primelor "măsurători" se află deocamdată doar şeful local, Daniel Buda, senatorul Mihail Hărdău şi deputatul Adrian Gurzău. Nimeni nu dă declaraţii, dar staff-ul de campanie, format mai ales din politicieni aspiranţi din grupa Tineret democrat-liberal (nebărbieriţi, cu cearcăne, dar purtând espadrile mov sau rochiţe cu volane) face drumuri între birouri.

Ora 21:00. Exit-poll REALITATEA TV Cluj & ZIUA de CLUJ: Marius Nicoară - 41,7%, Emil Boc - 41,3%. La câteva minute, apar şi candidaţii. Emil Boc şi Alin Tişe salută zâmbind şi sunt întâmpinaţi, în stil american, cu aplauze de membrii organizaţiei locale. Afară fulgeră şi plouă a la Cluj în ultima zi de TIFF. "Cât suntem încă în marja de eroare a sondajelor, nu putem face declaraţii. Cel mai bun sondaj este numărătoarea voturilor. Tot ce a ţinut de noi am făcut. Acum venim din ultima secţie, am procedat conform cărţilor. Vom respecta votul clujenilor", s-a limitat să spună fostul premier Emil Boc.

"Eu nu am nici un rezultat pe exit-poll-uri la CJ, deci aşteptăm numărătoarea voturilor", a completat candidatul Alin Tişe. Jumătate de oră după primele anunţuri, pedeliştii sunt ceva mai încrezători. Pe holuri sună replici de genul "acum lucrurile sunt mai clare", iar Daniel Buda are informaţii că la judeţ nu sunt probleme pentru PDL, iar la primărie sunt cu 3% în faţă. "Cum să pierdem?", zâmbeşte şeful portocaliu.

(L. SILEA, K. REŞTEA)

 

Comenteaza