În scandalul de la Liceul pentru Deficienţi de Auz din Judeţul Cluj se implică şi deputatul Emanuel Ungureanu

În scandalul de la Liceul pentru Deficienţi de Auz din Judeţul Cluj se implică şi deputatul Emanuel Ungureanu

Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu a fost prezent luni la Liceul pentru Deficienți de Auz, după ce o elevă a fost bătută de către o îngrijitoare, fiind lovită repetat cu pumnul în faţă, potrivit unor imagini filmate de colegi ai fetei și încărcate pe internet. 

El a declarat că  va cere o anchetă serioasă pentru a afla exact la ce abuzuri au fost supuși elevii.

“Avem de-a face cu un incident extrem de grav și cu o reacție foarte slabă a celor care conduc această școală. Este extrem de grav că din prima secundă în care doamna director a văzut imaginile nu a spus că această supraveghetoare ar trebui să dispară a doua zi. Imaginile sunt atât de concludente, nu cred că a trecut de vreun test psihologic făcut cum trebuie, avem imagini cu o supraveghetoare care amenință un copil cu moartea, îl trage de păr și îl bate sălbatic.

Ce am aflat din discuțiile cu elevii este că nu vorbim despre un incident izolat și că au mai fost și alți copii bătuți. Am cerut astăzi ajutorul unui interpret și o să cer în mod oficial direcțiunii o discuție securizată în prezența unor camere de supraveghere, în prezența unui psiholog neutru și a unui traducător de limbaj mimico-gestual să spună exact cum se desfășoară acțiunile disciplinare din școală. Pentru mine este extrem de grav că au ajuns copiii cu deficiențe de auz și de vorbire să filmeze cu telefonul mobil agresiunile la care sunt supuși. Asta pentru că nu au avut niciun sistem prin care să facă asemenea plângeri.

Sunt convins că dacă acest incident a fost filmat pentru că nu este unul izolat voi cere o anchetă temeinică în prezența unor persoane neutre deoarece copiii se tem să vorbească în prezența profesorilor și a pedagogilor de aici, ceea ce este absolut inadmisibil”, a afirmat Emanuel Ungureanu.

VEZI ŞI Elevă de la Liceul pentru Deficienţi de Auz din Cluj, bătută de o îngrijitoare

Comenteaza