În Schengen și nu prea. Românii sunt controlați pe aeroporturi / ”La zborul de la Cluj s-au comportat exemplar. Și la aterizare Bergamo”

În Schengen și nu prea. Românii sunt controlați pe aeroporturi / ”La zborul de la Cluj s-au comportat exemplar. Și la aterizare Bergamo”
| Foto: https://www.facebook.com/airportcluj.ro

După ce a fost anunțată cu mare fast intrarea României în spațiul Schengen aerian, pățaniile românilor pe mai multe aeroporturi din Europa vin să arate cum sunt tratați cei care zboară din țara noastră, în ciuda eliminării controlului documentelor din data de 31 martie. 

Intrarea în spaţiul Schengen aerian ar fi trebuit să ne scutească de controlului documentelor de identitate la poliția de frontieră. Dar realitatea este alta pe multe aeroporturi din Europa. "Bine am intrat în Schengen. Ne verifică paşapoartele tuturor! Drăguţ, nu? Franţa! Schengen, dar nu prea!" Sunt imagini filmate de un europarlamentar din România pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris.

Acolo, poliţiştii de frontieră francezi au verificat paşapoartele tuturor românilor sosiţi cu avionul. Însă acesta nu e un caz singular. Şi alți români reclamă aceeași situație pe alte aeroporturi europene. Au fost semnalate situații în care le-au fost verificate actele românilor pe aeroporturile din Amsterdam și Munchen.

”Am primit numeroase mesaje de la cetățeni români verificați în mod similar pe aeroporturile din Amsterdam și Munchen. Repet, nu prin sondaj, nu aleatoriu, ci în mod evident organizat un punct de verificare documente de către poliția de frontieră la coborârea din avioanele care zburau dinspre România”, a scris europarlamentarul Vlad Gheorghe pe pagina de socializare. 

Unii români au comentat postarea eurodeputatului spunând că mulți europeni ”ne consideră țară de mâna a doua, a treia. Trist”.  Pe de altă parte, în comentariile postării au fost și alții care au transmis că nu au avut absolut nicio problemă la intrarea în spațiul Schengen.
- ”La zborul de la Cluj luni dimineață s-au comportat exemplar și la aterizare Bergamo, Italia exemplar super...”
- ”Am aterizat în Barcelona acum, nici o problemă.”

Cel puțin în România la plecare, controalele actelor au dispărut. Autorităţile române nu au comentat până acum situaţia prin care trec unii români în aeroporturile din străinătate, a scris observatornews.ro.  

Comenteaza