Încă 112 copii clujeni vor în clasa pregătitoare

Încă 112 copii clujeni vor în clasa pregătitoare
112 de copii înscrişi în clasa pregătitoare în prima săptămână din a doua etapă de înscrieri la Cluj,

Părinţii a 112 de copii de 6 şi 7 ani din judeţul Cluj şi-au înmatriculat micuţii în clasa „zero", în această săptămână, potrivit Ministerului Educaţiei. 78 de copii clujeni au rămas neînscrişi în prima etapă, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar al Judeţului (ISJ) Cluj.


În instituţiile de învăţământ primar din Cluj mai sunt disponibile 1.376 de locuri disponibile pentru înscrierile în clasa „0", iar reprezentanţii ISJ Cluj susţin că, în această etapă, părinţii pot opta pentru orice şcoală cu locuri disponibile.


„Noi vom pune procedura de înscriere pe site. Părinţii îşi pot alege şcoala şi au la dispoziţie trei opţiuni, prima fiind prioritară. După prima opţiune, vom vedea câţi ne rămân nesoluţionaţi. În limita locurilor disponibile la şcoli, va fi aleasă prima opţiune a părinţilor, indiferent de reşedinţă", a explicat, pentru ZIUA de CLUJ, inspectorul adjunct al ISJ Cluj, Mariana Pop.


Au rămas disponibile locuri şi în şcolile renumite din municipiul Cluj-Napoca. "Avem 6 locuri libere la Coşbuc, 5 la Bariţiu, 6 la Ladea şi 9 la Şincai", a explicat, după prima etapă a înscrierilor, inspectorul general al ISJ Cluj, Valentin Cuibus.

 

Comenteaza