“Încă se joacă”: melodia la miez de noapte

“Încă se joacă”: melodia la miez de noapte
La miezul nopţii, la pragul dintre ziua alegerilor şi prima zi de după, câţiva dintre şefii PDL sunt încă la sediul de partid de pe Bulevardul Eroilor.

Candidatul Emil Boc se plimbă între birouri, dar tot nu face declaraţii, preferând să aştepte numărătoarea finală. "Încă se joacă" e replica cel mai des auzită pe holuri. După primele secţii unde voturile au fost numărate, pedeliştii se arată încrezători: la patru secţii Boc conduce cu scoruri de aproximativ 400 la 300 în faţa contracandidatului Marius Nicoară, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean. Patru din peste 160 de secţii sunt însă prea puţine, sunt conştienţi şi membrii PDL, aşa că liderii se arată încă rezervaţi să facă declaraţii, în aşteptarea unei dimineţi mai "senine", după noaptea cu ploaie şi fulgere de 10-11 iunie.

"Aceasta este ultima declaraţie pe seara asta: în calitate de preşedinte de partid îmi permit să fiu optimist şi să nu spun că am pierdut sau am câştigat. Dacă vreţi o ştire: fratele lui Daniel Buda a câştigat primăria din satul natal. Aceasta e ştirea", a încheiat seara şeful PDL Cluj. Bursa zvonurilor îl dă câştigător pe liberalul Marius Nicoară, dar şi pe colegul său de partid, la CJ, Horea Uioreanu. De asemenea, PDL ar fi pierdut una dintre localităţile tradiţional portocalii - satelitul municipiului, Floreşti.

 

Comenteaza