Foto Încă un străin mort în Grecia! Un tânăr de 20 de ani a fost găsit fără viață după ce a intrat în mare să înoate

Un sud-african în vârstă de 20 de ani a fost găsit mort, vineri, de Garda de Coastă în apropiere de insula Kefalonia.

Tânărul a fost văzut ultima dată joi la nord de stațiunea Sami din Kefalonia. Acesta lucra într-una dintre companiile de ambarcațiuni și a dispărut după ce s-a dus să înoate și nu s-a mai întors. După ce a fost dat dispărut, Garda de Coastă din Grecia a demarat o misiune de căutare și salvare cu bărci cu motor și un elicopter.

Sud-africanul este cea mai recentă victimă străină din Grecia. Săptămâna trecută, un turist britanic a murit după ce a avut probleme pe mare. Tânărul de 33 de ani a fost văzut într-o situație periculoasă în marea agitată, vinerea trecută, în jurul epavei Epanomi, lângă Salonic.

Situată chiar lângă o plajă într-o rezervație naturală, epava este un loc popular pentru snorkeling datorită apelor cristaline și a varietății de viață marină din zonă.

De asemenea, în urmă cu câteva săptămâni, un britanic a murit în largul insulei grecești Spetses. Potrivit pazei de coastă, bărbatul, care avea peste patruzeci de ani, participase la o regată de iahting și a fost găsit într-un golf al insulei cu răni pe partea stângă a capului, scrie Greek Reporter.

Turiști morți în serie în Grecia

Vara aceasta au existat alte câteva cazuri în care turiștii au dispărut sau au murit pe insulele grecești.

În iunie, doctorul Michael Mosley a fost găsit mort după ce a dispărut pe insula Symi, iar pe insula Mathraki a fost găsit cadavrul unui american.

Străinii sunt sfătuiți să fie foarte atenți

După ce mai mulți turiști au murit în această vară în timp ce vizitau Grecia, autoritățile au avertizat turiștii să fie „foarte atenți”, deoarece țara se confruntă cu temperaturi în creștere.

Grecia a înregistrat temperaturi în creștere în ultimele săptămâni ce depășesc 40 grade C în unele zone. Atracțiile turistice și școlile au fost închise, iar autoritățile sanitare elene au îndemnat oamenii să rămână în casă în cele mai calde momente ale zilei.

Ministrul grec al Sănătății, Adonis Georgiadis, spune că turiștii trebuie să fie foarte precauți și „să nu-și asume riscuri inutile” în timpul căldurii, transmite Euronews.com. Oficialul a mai spus că această creștere a temperaturilor este legată de schimbările climatice.

„Am avut cazuri de călători străini care și-au pierdut viața în Grecia. Și-au pierdut viața pentru că au subestimat acest fenomen”, a spus Georgiadis.

Comenteaza