Încălzirea globală a devenit o certitudine

Încălzirea globală a devenit o certitudine
Încălzirea globală a devenit o certitudine potrivit Agenţiei americane de monitorizare a oceanelor şi atmosferei, care confirmă că anul 2010 a fost al doilea cel mai cald de la sfârşitul secolului al XIX-lea.

Potrivit National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), temperatură terestră este într-o continuă creştere. Anul 2010 ocupă locul al doilea în topul celor mai calzi ani, după anul 2005, din 1880, momentul în care temperaturile au început să fie monitorizate.
"Mai mulţi indicatori au condus la aceeaşi concluzie: de la cel mai înalt strat al atmosferei până la străfundurile oceanelor, planeta continuă să se încălzească", se subliniază în raportul NOAA.

Raportul anual, realizat în colaborare cu Societatea americană de meteorologie (AMS), este o compilare a observaţiilor şi măsurătorilor făcute de 368 de specialişti din 45 de ţări, informează mediafax.

Temperaturile anuale medii din Arctica au continuat să crească de circa două ori mai repede decât la latitudinile cele mai joase, mai redă studiul.

 

Comenteaza