Iresponsabilitatea la români, dezbătută la Berăria Culturală

Iresponsabilitatea la români, dezbătută la Berăria Culturală
Cea de-a XXII-a ediţie a Berăriei Culturale vine în fața publicului clujean cu o temă, care, deși veche, este mereu în actualitate: cât de responsabili sunt românii și în ce măsură își asumă răspunderea pentru faptele lor?

Tema evenimentului, care este în același timp o provocare la sinceritate, va fi dezbătută împreună cu judecătorul Vasile Grunea, chestorul de poliţie (r) Pop Puşcaş Teodor, preotul Teodor Lazăr, psihologul Vlad Mureşan şi jurnalistul Sabin Gherman.

Subiectul de discuție a fost propus chiar de producătorul şi moderatorul dezbaterilor de la Berăria Culturală, jurnalistul Ion Novăcescu, ca urmare a sesizării fenomenului, aproape general în societatea românească, de pasare a culpei.

"Nimeni nu-i vinovat de nimic. Nimeni nu-şi asumă răspunderea pentru faptele comise şi mereu sunt invocate scuze sau este arătat cu degetul celălalt. De altfel, fenomenul nu-i nou sau doar la românii postdecembrişti. Este de-ajuns să ne amintim că prima manifestare de aruncare a responsabilităţii şi vinovăţiei pe umerii celuilalt a comis-o Adam, întâiul om de pe pămân, conform Bibliei. El a fost cel care a aruncat vina pe Eva pentru alungarea din Rai a omului, din cauza neascultării", a afirmat Novăcescu.

Evenimentul va avea loc miercuri, 15 octombrie, de la ora 19:00, la Fabrica de bere, intrarea fiuind liberă. Berăria Culturală este un proiect cultural-comunitar al Fundației Armonia, susținut de către Ursus.

Comenteaza