ISU desfășoară exerciții ample timp de două zile, în Cluj-Napoca

ISU desfășoară exerciții ample timp de două zile, în Cluj-Napoca

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj desfășoară în zilele de 12 și 13 octombrie 2023, începând cu ora 10:00, două exerciții ample de antrenament în Municipiul Cluj-Napoca.

Exercițiile vor avea loc la o clădire de birouri de pe strada Alexandru Vaida Voievod, precum și la un operator economic din domeniul petrolier, situat pe strada Cantonului. 
Exercițiile fac parte din Cursul de pregătire în conducerea intervențiilor în situații de urgență, care are loc la Cluj-Napoca. Sesiunile se regăsesc în proiectul „Creșterea rezilienței la dezastre prin îmbunătățirea pregătirii pentru misiuni de căutare-salvare și asanare a muniției neexplodate – RESILIENCE”.  
 
“Astfel, în orașul nostru sunt prezenți 25 de ofițeri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, precum și de la Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență. 
Cursul urmărește aprofundarea cunoștințelor și dezvoltarea abilităților dobândite privind realizarea dispozitivelor de intervenție și adaptarea lor în funcție de riscul produs și de evoluția situației operative, organizarea și funcționarea punctului operativ avansat și a punctului de comandă mobil în contextul conducerii situațiilor de urgență, organizarea personalului la locul intervenției, precum și protecția salvatorilor în diverse situații. 
 
Totodată, în cadrul fiecărei sesiuni de pregătire sunt organizate exerciții în realitate virtuală (cu ajutorul sistemului XVR), simulând scenarii cât mai apropiate de cele întâlnite în misiunile reale. 
Programul de formare se desfășoară în cadrul proiectului „Creșterea rezilienței la dezastre prin îmbunătățirea pregătirii pentru misiuni de căutare-salvare și asanare a muniției neexplodate – RESILIENCE”, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021. 
 
În final, anunțăm cetățenii că, în cursul zilelor de joi, 12 octombrie și vineri, 13 octombrie, autospecialele noastre se vor deplasa în regim de urgență în cartierele Mărăști, respectiv Gheorgheni, precum și la periferia municipiului Cluj-Napoca. Vă mulțumim pentru înțelegere”, au transmis reprezentanții ISU Cluj. 

Comenteaza