Jandarmii şi poliţiştii au descins la o manifestaţie neautorizată a tinerilor în centrul Clujului FOTO / VIDEO

Jandarmii şi poliţiştii au descins la o manifestaţie neautorizată a tinerilor în centrul Clujului FOTO / VIDEO
Zeci de tineri care protestau pe bulevardul Eroilor au fost legitimaţi de jandarmi şi de poliţişti sub suspiciunea că au organizat o manifestare neautorizată.

Zecile de tnieri care s-au strâns la Monumentul Memorandiştilor pentru a protesta împotriva acordurilor cu Banca Mondială şi cu Fondul Monetar Internaţional şi pentru a reclama sistemul politic au fost legitimaţi de poliţiştii Secţiei 1 de Poliţie şi de jandarmi. Mai multe echipaje ale forţelor de ordine s-au prezentat pe Eroilor pentru a stabili cine sunt organizatorii evenimentului. "Îi legitimăm pentru că există suspiciunea că este o manifestaţie publică neautorizată. Ne-au spus că s-au mobilizat la un anunţ pe Internet şi spun că toţi sunt organizatori, de aceea îi legitimăm pe toţi",a spus şeful Secţiei I de Poliţie, Laurenţiu Moldovan.

 

Tinerii care s-au adunat în centrul Clujului spun că protestează împotriva sistemului politic. "Ce avem acum nu e o democracţie, se ocoleşte o instituţie fundamentală a democraţiei, Parlamentul, prin asumări de răspundere de către Guvern. Totul se mişcă în jurul unui singur om", spune Sorin Ionescu (24 ani).

Astfel de manifestări au mai fost organizate până acum de două ori. "Am participat la ambele. Data trecută am fost mai mulţi şi am avut senzaţia că se poate face ceva. Măcar să ne facem auziţi", a spus Krupp Noemi (19 ani).

Manifestanţii au afişat cearşafuri pe care au scris "Democraţie fără ţepe!", "Vinovăţia mai mare e a celui care n-a împiedicat decât a celui ce-a înfăptuit-o!", "Când cei de jos se mişcă, cei de sus cad...", "Democraţie reală acum!!!", dar şi un îndemn adresat premierului - "Emil, hai acasă!"

Comenteaza