Jos Ciorbea, pe sute de voci, în centrul Clujului FOTO/VIDEO

Jos Ciorbea, pe sute de voci, în centrul Clujului FOTO/VIDEO
Câteva sute de clujeni au cerut, miecuri seara, demisia avocatului poporului, Victor Ciorbea.

Aproximativ 800 de clujeni au protestat miercuri seara, la -4 grade Celsius, împotriva deciziei lui Victor Ciorbea, avocatul poporului, de a ataca la CCR articolul 2 din legea 90/2001. Clujenii s-au adunat la ora 18:00, pe Bulevardul Eroilor şi au scandat "Demisia", "Jos Ciorbea", "Vrem program de guvernare, nu penali cu condamnare", "Liviu Dragnea, nu uita, asta nu e ţara ta", "Jos Ciorbea, jos, esti un mincinos", "Dragnea, nu uita, va veni si vremea ta". Protestarii erau de toate varstele, in special tineri.

Pe pancarte se putea citi "Cu aşa un avocat, poporul riscă o condamnare", "Tăcerea noastră e puterea lor", "Avocatul penalilor", "Mandru sa fiu un <biet om>", "140.000 cerem demisia", aluzie la petiţia anti-Ciorbea, care a adunat un număr uriaş de semnături în numai doua zile.  

În jurul orei 18.25, grupul s-a pus în mişcare, pe traseul Bulevardul Eroilor - Prefectura - Bulevardul 21 Decembrie - Piata Unirii. La 18.50, protestatarii au revenit de unde plecaseră. Apoi au pornit intr-un al doilea tur, dar intr-un efectiv mai redus. In jurul orei 19.20, participantii au revenit la Monumentul Memorandistilor, unde s-au tinut scurte discursuri.

Jandarmi, politişti nationali şi locali au asigurat ordinea la acest protest.

Imagini de la protest puteti vedea si pe pagina de Facebook Ziua de Cluj, care a transmis LIVE mai multe momente ale evenimentului.

Comenteaza