Latifundiarii din fruntea Consiliilor Judeţene din Transilvania

Latifundiarii din fruntea Consiliilor Judeţene din Transilvania
Clujeanul Horea Uioreanu nu are terenuri şi nici bani prea mulţi în cont, dar are trei case de locuit în Cluj-Napoca şi o casă de vacanţă la Mărişel.

Preşedinţii de consilii judeţene din Transilvania nu sunt oameni de neglijat. Au mult pământ, dar şi conturi impresionante. În total, ei au depozite de peste 6 milioane de euro.

Aleşii sunt obligaţi prin lege să-şi depună declaraţia de avere în termen de zece zile de la începerea mandatului, la Ministerul Administraţiei şi Internelor. Pe baza acestor date, PROVINCIANEWS.RO a alcătuit un top al bogăţiilor preşedinţilor de consilii judeţene din Transilvania. Este vorba de 11 preşedinţi, cei ai judeţelor Alba, Arad, Braşov, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Mureş, Satu-Mare, Sălaj, Sibiu şi Timiş.

Pământul este cea mai veche bogăţie a lumii, iar "şefii de la judeţ" se cred moşieri adevăraţi: deţin suprafeţe considerabile de terenuri intravilane, extravilane şi agricole. În total, aceştia au peste 52 ha de teren. Cea mai mare parte a pământului este teren intravilan, preponderent agricol.

Vezi cine este cel mai bogat preşedinte de consiliu judeţean din Transilvania pe PROVINCIANEWS.RO

Comenteaza