Liber la infracțiuni în... Penitenciar: Cum făcea bani un pușcăriaș din Gherla cu metoda „Accidentul” / Racolase minori la colectat banii

Liber la infracțiuni în... Penitenciar: Cum făcea bani un pușcăriaș din Gherla cu metoda „Accidentul” / Racolase minori la colectat banii

Un pușcăriaș din Penitenciarul Gherla, județul Cluj, se dădea drept medic și suna bătrâni cărora le cerea bani sub pretextul că rudele lor au suferit un accident rutier. La colectat banii folosea inclusiv minori. 

Se pare că nici pușcăria nu îi poate opri pe unii infractori să ”își practice meseria”. Un deținut din penitenciarul clujean Gherla ”opera” folosind metoda „Accidentul” chiar de după gratii.

Acesta se dădea drept medic și suna bătrâni cărora le cerea bani sub pretextul că rudele lor au suferit un accident rutier. Suspectul se folosea de adolescenți de 16 și 17 ani pentru a colecta banii.

Pușcăriașul își suna victimele din penitenciar și le câștiga încrederea spunându-le că este medic la un spital unde rudele lor sunt internate în urma unui accidenet rutier. Faptele au avut loc în București și Brașov, iar victimele au vârste cuprinse între 77 și 92 de ani.

Individul s-a folosit de adolescenți de 16 și 17 ani, dar și de un tânăr de 24 de ani pentru a colecta banii.  Prejudiciul se ridică la suma de 29.000 de lei, dar și aur. Suspecții au fost reținuți pentru 24 de ore.

Potrivit informațiilor transmise de digi24.ro, au fost efectuate și percheziții în celula deținutului, unde polițiștii au găsit 3 telefoane mobile și mai multe cartele. 

Comenteaza