Liceele tehnologice au promovabilitatea cea mai mică la simularea bacalaureatului

Liceele tehnologice au promovabilitatea  cea mai mică la simularea bacalaureatului
Elevii de clasa a XII-a ai liceelor tehnologice din Cluj au obţinut cele mai slabe rezultate la simularea judeţeană a examenului de bacalaureat care a avut loc săptămâna trecută.

„Cele mai slabe rezultate, adică o promovabilitate de sub 20%, le-au obţinut elevii liceelor de Protecţia Mediului, Someş-Dej, Transporturi, „Aurel Vlaicu", „Borza", „Virgil Magdearu", „Ioan Raţiu" din Turda şi „Edmond Nicolau". Liceele cu promovabilitate de peste 80% la simulare sunt „Racoviţă", „Şincai", „Bălcescu şi Liceul baptist Emanuel", a declarat Valentin Cuibus, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj.

La simularea bacalaureatului au participat 4.926 de elevi de clasa a XII-a din cei 5.764 existenţi la nivelul judeţului. „Doar 10% dintre elevii de la seral au participat la simulare şi din acest motiv reiese numărul mare de absenţi. Simularea s-a desfăşurat în aceleaşi condiţii ca şi bacalaureatul din vară, am avut camere video, profesori supraveghetori, iar corectarea lucrărilor s-a făcut la nivel judeţean. Subiectele au fost mai grele decât cele de la bacalaureatul din vară", a explicat Cuibus. Opt elevi au fost eliminaţi din cadrul simulării pentru că au încercat să copieze. „Promo-vabilitatea la simulare a fost de 43%. Nu a fost niciun elev care să obţină zece curat la simulare. Am avut însă 125 de elevi care au obţinut note cuprinse între 9 şi 9,99. Sperăm să creştem procentul de promovabilitate la bacalaureat cu 10% faţă de 56% cât a fost în vară", a adăugat Valentin Cuibus. ISJ Cluj va lua o serie de măsuri, pe lângă simulări, pentru a creşte promovabilitatea la examenul de bacalaureat. „Vom vedea care sunt măsurile care să se ia la licee pentru a creşte procentul de promovabilitate. Va avea loc o şedinţă cu toţi directorii de şcoli şi vom stabili ce trebuie să fie făcut. Oricum, vor trebuie suplimentate orele la toate materiile şi în şcolile unde elevii au obţinut rezultate slabe", a completat inspectorul general şcolar. El speră că Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului va lua măsuri pentru modificarea legislaţiei astfel încât să fie reînfiinţate şcolile profesionale, iar elevii să poată intra la liceu cu minim media cinci.

 

Etichete
Comenteaza