Liceenii au, astăzi, ultima probă din cadrul bacalaureatului

Liceenii au, astăzi,  ultima probă din cadrul bacalaureatului
Liceenii susţin astăzi, probă la alegere a profilului şi specializării a examenului de bacalaureat. În funcţie de profil şi specializare, elevii au ales între biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică sau sociologie.

Pentru a rezolva subiectele la biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică sau sociologie în funcţie de profil şi specializare, elevii au la dispoziţie trei ore.

Proba respectivă este ultima din cadrul bacalaureatului. Examenul a început cu proba la limba şi literatura română, în cadrul căreia cel mai controversat a fost subiectul IIIc. Acesta cerea elevilor să realizeze portretul un personaj principal dintr-un text dramatic studiat. Majoritatea absolvenţilor de liceu au confundat genul dramatic şi au ales "Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război" a lui Camil Petrescu.

Ce-a de-a doua probă a avut loc miercuri şi a fost proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie. La matematică, subiectele au fost diferite în funcţie de profilul clasei la care au studiat elevii, iar cele mai mari probleme pentru candidaţi le-a creat polinomul şi matricea matematică.

Rezultatele examenului vor fi afişate în data de 3 iulie, iar în 4 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, se vor putea depune contestaţiile.

 

Comenteaza