Lockdown total în Austria. Vacanțele a sute de români, anulate

Lockdown total în Austria. Vacanțele a sute de români, anulate

Sute de români care intenționau să meargă în minivacanța de 1 Decembrie în Alpii austrieci, se văd nevoiți să-și modifice planurile, după ce Austria a anunțat că intră în lockdown începând de luni.

Carantina generală impusă de autoritățile austriece i-a luat prin surprindere pe turiștii care și-au făcut rezervări în stațiunile din Austria pentru începutul lunii decembrie, printre aceștia fiind și sute de români.

"Am avut evenimentul la Ischgl, vorbim de 300 de persoane aproximativ. Evenimentul era organizat în jurul datei de 1 decembrie. Anul trecut nu l-am putut face, acuma am avut mai mulți participanți deoarece lumea a stat un an și nu a fost la schi și ceea ce nimeni nu credea că se întâmplă s-a întâmplat", a spus, pentru Digi24, Lorand Gaspar, manager agenție de turism.

Turiștii români care nu își vor putea face concediul în Austria și nu vor dori schimbarea destinației își vor primi banii înapoi. Lockdownul va începe luni și va dura 20 de zile, timp în care toate activitățile neesențiale vor fi interzise. Pe lângă acest lockdown, autoritățile din Austria introduc vaccinarea obligatorie a populației începând cu luna februarie a anului viitor.

Austria a raportat joi 15 mii de noi cazuri de COVID-19, la o populație de sub 9 milioane de persoane. Testele PCR sunt gratuite pentru asigurați, astfel că în această țară se efectuează chiar și 600 de mii zilnic. Austriecii sunt vaccinați în proporție de 66%.

Comenteaza