Locuri de joacă moderne la “Trenuleţul Veseliei”

Locuri de joacă moderne la “Trenuleţul Veseliei”
La Grădiniţa cu program prelungit “Trenuleţul Veseliei” ieri a fost mare sărbătoare: s-au inaugurat spaţiile de joacă amenajate de compania E.ON şi de Fundaţia “Pentru societate”.

Micuţii se vor bucura de multe jucării de exterior, un complex de joacă incluzând un tobogan, mai multe balansoare, o groapă de nisip şi măsuţe cu umbrele pentru activităţi didactice în timpul liber. De asemenea, zona special amenajată de lângă clădire a fost pavată cu plăci de cauciuc antişoc. “A mai fost pavată şi curtea grădiniţei, iar acolo unde a fost necesar s-au executat şi alte lucrări de întreţinere cu scopul de a crea un spaţiu adecvat pentru cei mici”, a precizat Oana Trandafir, specialist relaţii publice în cadrul E.ON Gaz România.

Cei mici au susţinut un program cu cântece şi dansuri pentru oaspeţii prezenţi la inaugurare, după care au primit cadouri din partea acestora. Angajaţii companiei au făcut voluntariat pentru finalizarea lucrărilor din fiecare locaţie. Voluntarii au revopsit gardul grădiniţei şi au făcut ultimele retuşuri pentru ca toţi cei peste 300 de copii ai Grădiniţei “Trenuleţul Veseliei” să poată beneficia de un loc de joacă plăcut şi modern.

“În zilele noastre, zile în care sedentarismul reprezintă o problemă acută mai ales pentru copiii absorbiţi de utilizarea calculatorului, un parc de joacă unde aceştia se pot relaxa sau îşi pot consuma energia este o idee binevenită pentru întreaga comunitate”, a spus Mihai Căbulea, directorul grădiniţei. “Suntem bucuroşi să contribuim la asigurarea unor condiţii de joacă decente şi sigure pentru cei mici şi, totodată, suntem mândri că această iniţiativă a fost susţinută de angajaţii noştri prin implicarea lor voluntară”, a declarat Ioana Şuteică, director divizie în cadrul E.ON Gaz România. Proiectul a fost realizat de E.ON România şi Fundaţia “Pentru Societate” şi se înscrie, alături de alte două lucrări similare, în cadrul unor grădiniţe din Târgu-Mureş şi Timişoara. Peste 1.200 de copii sunt beneficiarii proiectului din acest an, iar valoarea totală a amenajării celor trei spaţii de joacă a fost de 380.000 de euro.

Comenteaza