Video Lucrările la Drumul Expres de lângă Tureni au trecut de 50%

Lucrările la  Drumul Expres de lângă Tureni au trecut de 50%

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj a postat noi imagini cu progresul lucrărilor la Drumul Expres de lângă Tureni, care va asigura legătura dintre A3 și DN1.

În urma verificărilor efectuate de DRDP Cluj, s-a constatat că stadiul fizic al lucrărilor este de 53% în acest moment, antreprenorul fiind imobilizat în șantier cu peste 350 de muncitori și 180 de utilaje. 

Lungimea drumului expres este de 5 km, lungimea bretelelor la nodul cu A3 fiind de 5,025 km, iar cea a bretelelor la nodul cu DN1 de 2,748 km. Lucrările au început la data de 21 august 2023, iar durata de execuția a acestora este de 18 luni. VIDEO

Lucrări în execuție:

lucrări de terasamente (săpătură, stabilizare pământ, realizare umplutură cu material granular);
lucrări de consolidare (forare piloți, forare ancore, turnare capitel, execuție dren capitel);
execuție podețe (săpătură, montare prefabricate, betonare, hidroizolații);
realizare drenuri longitudinale sub șanț;
structuri: 1, 4, 6, 8 (cofrare placă de suprabetonare, armare antretoaze, turnare beton zid de gardă C1 dr., decofrare zid de gardă/hidroizolație elevație culei, hidroizolație C2, cofrare/armare antretoaze, cofrare placă de suprabetonare, montaj gabioane);
relocare rețele de utilități;
montare rețea ITS;
punct de sprijin: lucrări la clădirea operațională și la depozitul de sare;
așternere strat anrobat bituminos AB 31,5.

Antreprenor: Asocierea DIMEX 2000 COMPANY SRL (Lider) – AUTOTEHNOROM SRL – OPR ASFALT SRL – OBRAS PUBLICAS Y REGADIOS SA – CON-A OPERATIONS SRL. Valoare contract: 562.613.495,92 lei fără TVA.

Comenteaza