„Mâini pentru Îngeri”, expoziţie caritabilă de artă sacră pentru primul Centru de Îngrijiri Paliative Pediatrice din România/ Cum se poate dona

„Mâini pentru Îngeri”, expoziţie caritabilă de artă sacră pentru primul Centru de Îngrijiri Paliative Pediatrice din România/ Cum se poate dona

50 de artiști plastici, iconari și tineri din ASCOR Cluj și-au unit talentele și eforturile pentru a sprijini construirea Centrului de Îngrijiri Paliative Pediatrice „Sfântul Hristofor”, primul din România care oferă asistență gratuită și complexă copiilor a căror supraviețuire este incertă. 

Asociația „Sfântul Nectarie” Cluj, în colaborare cu Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) - Filiala Cluj-Napoca și Muzeul Etnografic al Transilvaniei, organizează o expoziţie de artă sacră, cu scop caritabil, pentru a susține construirea Centrului de Îngrijiri Paliative Pediatrice „Sfântul Hristofor”, primul de acest tip cu asistență complexă și gratuită din România.

Suferința copiilor bolnavi de boli incurabile, naște îngeri. Pentru acești copii, fiecare zi este o luptă, iar părinții lor, așa cum spune Părintele Gheorghe Calciu-Dumitreasa: „Dacă n-aș fi suferit atât de mult, nu aș fi putut să iubesc atât de mult”, găsesc în suferință o iubire profundă, rar întâlnită.

Expoziția caritabilă de artă sacră „Mâini pentru Îngeri” este un gest de solidaritate dedicat acestor copii și familiilor lor. 50 de artiști plastici, iconari și tineri din ASCOR Cluj și-au unit talentele și eforturile pentru a sprijini construirea Centrului de Îngrijiri Paliative Pediatrice „Sfântul Hristofor”, primul din România care oferă asistență gratuită și complexă copiilor a căror supraviețuire este incertă. În cadrul expoziției se vor regăsi icoane pictate pe lemn și fragmente de frescă executate conform tradiției bizantine, icoane pe sticlă, sculptură în lemn, pictură pe textile, desen grafic etc.

Evenimentul caritabil „Mâini pentru îngeri” are loc până joi, 17 octombrie, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, strada Memorandumului 21

„Această expoziție nu este doar o ocazie de a admira lucrări de artă sacră – icoane, sculpturi și fresce – realizate de artiști renumiți din Cluj, ci și un apel de a veni împreună pentru un scop mai înalt. Fiecare lucrare vândută, fiecare donație contribuie direct la realizarea unui vis esențial: construirea Centrului „Sfântul Hristofor”, un loc în care acești copii să primească îngrijirea de care au nevoie. Publicul este invitat așadar să participe și să sprijine această cauză nobilă, prin prezența la expoziție sau prin donații. Împreună, putem transforma un vis în realitate.” (Anca Bica, vicepreședinte ASCOR)

Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, 11 octombrie, ora 18.00. Vor lua cuvântul Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, Preasfinţitul Părinte Episcop Benedict Bistriţeanul şi Părintele Profesor Ioan Bizău; amfitrion Dr. Tudor Sălăgean. Microrecital Grupul Vocal Synavlia.

Pe toată durata expoziţiei, vizitatorii pot admira şi achiziţiona cele aproximativ 70 de lucrări. Cei care doresc să se implice direct în susținerea proiectului, conturile destinate construirii noului Centru sunt:

Asociaţia Sfântul Nectarie Cluj
Lei: RO83BTRLRONCRT00C6603105; Euro: RO25BTRLEURCRT00C6603103 sau
prin SMS la numărul 8845, cu textul JOY (2 euro donați lunar pentru construirea acestui spital).

„Mâini pentru Îngeri”, expoziţie caritabilă de artă sacră pentru primul Centru de Îngrijiri Paliative Pediatrice din România/ Cum se poate dona

Comenteaza