Maşina de pompieri, blocată în centrul Clujului: Pompierii au mers la intervenţie pe jos FOTO

Maşina de pompieri, blocată în centrul Clujului: Pompierii au mers la intervenţie pe jos FOTO
Numărul insuficient al parcărilor de la şosea în centru îşi spune cuvântul: două autoturisme parcate oblic la intrarea pe strada Iuliu Maniu au împiedicat accesul maşinii de pompieri la o intervenţie de urgenţă, pentru o persoană blocată în casă. Pompierii au fost nevoiţi să se deplasaze la faţa locului pe jos.

Intervenţie obstrucţionată a pompierilor pe strada Iuliu Maniu din centrul Clujului: reprezentanţii ISU Cluj au fost sesizaţi astăzi la prânz cu privire la o persoană este blocată în casă. Pompierii s-au deplasat la faţa locului cu o autospecială.

"Accesul maşinii a fost bloat de două autoturisme parcate în "V". Colegii noştri s-au deplasat <per pedes>. Şoferul ne-a relatat că se deplasa regulamentar, s-a încadrat pe banda a doua, în Piaţa Unirii, pentru a putea face o buclă atunci când ia curba, pentru a nu atinge vreun autoturism, având în vedere mărimea maşini, însă când să intre pe Iuliu Maniu surpriză", a relatat reprezentantul ISU Cluj.

Conform reprezentanţilor ISU "nu a fost o intervenţie care să pună probleme; a fost vorba de o persoană blocată în casă, era doar o problemă la zarul uşii.

Accesul pompierilor a fost blocat de o maşină mică, respectiv de o dubiţă.

Conform ISU sesizarea a fost făcută pentru o persoană blocată în casă astfel că pompierii s-au deplasat cu o autospecială, dotată cu echipament de salvare de la înălţime, descarcerare, de incediu, respectiv şi cu echipament de intervenţii în caz de probleme de electricitate.

De precizat că autospeciala s-a deplasat cu semnalele acustice şi luminoase aprinse. Cu toate acestea nici unul din cei doi şoferi nu a sosit la faţa locului.

UPDATE Conform unor surse, una din maşinile care ar fi blocat accesul pompierilor în zonă ar fi a reprezentantului Autorităţii Naţionale pentru Turism din Cluj-Napoca, Radu Mihalca. Acesta a negat informaţia pentru ZIUA de CLUJ. Maşina acestuia s-a aflat parcată în zonă, însă nu ar fi fost cea care a blocat accesul autospecialei pompierilor.

Etichete
Comenteaza