Medic care lucrează în Cluj, acuzat în Marea Britanie de proceduri medicale efectuate pentru "propria sa satisfacție sexuală", inclusiv pe copii

Medic care lucrează în Cluj, acuzat în Marea Britanie de proceduri medicale efectuate pentru "propria sa satisfacție sexuală", inclusiv pe copii

Un medic român, care a lucrat în cadrul Serviciului Național de Sănătate Publică din Marea Brtianie, și care în prezent își desfășoară activitatea ca medic în Cluj-Napoca, este prins în mijlocul unui scandal în Marea Britanie. Acesta este acuzat că ar fi efectuat proceduri medicale, inclusiv pe copii, pentru propria satisfacție sexuală.

Dr. Iuliu Stan a fost acuzat de pacienții de la Royal Cornwall Hospitals NHS Trust că au fost supuși la examinări anale inutile și la introducerea de medicamente în rect, scrie Daily Mail, citat de ȘtirileProTv.

Bărbatul a început să lucreze în cadrul NHS – Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie, în anul 2015.

Un tribunal din Marea Britanie a stabilit că 21 de pacienți de la Royal Cornwall Hospitals NHS Trust, inclusiv copii, au căzut pradă medicului Iuliu Stan pe o perioadă de 5 ani cât acesta a lucrat la unitatea sanitară.

Una dintre victime a avut organele genitale bruscate inutil de către medicul respectiv. Unui adolescent, i s-a introdus în penis un tub folosit pentru golirea vezicii urinare, fără o justificare clinică, contractând o infecție bacteriană, din cauza acestei proceduri, conform sursei citate.

Reprezentanții unui tribunal au aflat că un pacient s-a simțit atât de inconfortabil din cauza comportamentului „ciudat și angoasant” al medicului încât a încercat să se externeze singur din spital înainte de a primi antibiotice.

Tribunalul a constatat că medicul „a supus pacienții la proceduri inutile, invazive și intime pentru propria sa satisfacție sexuală”.

Bărbatul a fost șters din registrul medical cu efect imediat de către Medical Practitioners Tribunal Service (MPTS). Nu toate acuzațiile aduse în fața tribunalului au fost dovedite.

Autoritățile au fost alertate cu privire la aceste practici în anul 2020, când tatăl unui pacient a devenit îngrijorat de „durata de timp” de care a avut nevoie doctorul Stan în timp ce îi administra copilului său un analgezic pe cale rectală.

Relatările victimelor

Instanța s-a concentrat asupra experienței a doi pacienți specifici, numiți în documente „Pacientul 26” și „Pacientul 15”.

Pacientul 26 a fost internat în spital pentru dureri la genunchi din cauza unei infecții, iar în timp ce se afla acolo, a fost supus unei examinări rectale de către Dr. Stan, al cărei scop nu i-a fost explicat dinainte. Pacientul a considerat-o "chinuitoare".

În ciuda faptului că a fost internat fără simptome care să justifice o examinare rectală, pacientul 26 a fost supus procedurii de către Dr. Stan în timpul șederii sale.

De asemenea, i s-a administrat o clismă fără niciun consimțământ prealabil, fiindu-i spus doar că Dr. Stan trebuia să "îmi verifice glandele".

Pacientul 26 a detaliat modul în care Dr. Stan a efectuat trei examinări testiculare în timpul șederii sale în spital, atingându-i zona intimă. Judecătorii au observat că nu exista nimic în notele doctorului care să explice de ce au avut loc aceste examinări.

Medicul Iuliu Stan lucrează în prezent în Cluj

Dr. Iuliu Stan, care lucrează acum în România ca „medic specialist în ortopedie și traumatologie”, are la dispoziție 28 de zile pentru a face apel la această hotărâre.

Un purtător de cuvânt al Royal Cornwall Hospitals NHS Trust a declarat: „Dr. Iuliu Iosif Marian Stan nu a mai lucrat la Royal Cornwall Hospitals din septembrie 2020 și a fost concediat în martie 2021”.

Comenteaza