Mii de elevi clujeni implicaţi într-o mişcare naţională educaţională

Mii de elevi clujeni implicaţi într-o mişcare naţională educaţională
Un număr de 5.000 de elevi clujeni de clasa I şi II implicaţi în mişcarea naţională "Şi eu trăiesc sănătos!" (SETS).

Graţie primului proiect de prevenire a obezităţii derulat la Cluj-Napoca în toate şcolile cu cursuri primare, 5.000 de elevi de clasele I şi II au fost implicaţi în proiectul naţional.

La nivelul judeţului Cluj mişcarea e prezentă în 41 de şcoli. SETS a fost lansată astăzi la Cluj-Napoca şi are ca obiective, pe o peroadă de cinci ani, prevenirea obezităţii infantile şi prmovarea sitlului de viaţă sănătos în rândul familiilor din România într-o abordare holistică: minte, trup, spirit. "Fundaţia PRAIS pune la dispoziţia elevilor cărţi educţaionale şi extracurriculare care promovează beneficiile exerciţiilor fizice zilnice şi alimentaţiei echilibrate, alături de alt emateriale de informare pe baza cărora, pe parcrusul anului şcolar, vor susţine elcţii în cadrul orelor extracurriculare. SUntem buucroişi că şi oraşul Cluj_napoca fce parte idn mişcarea SETS. În următorii ani vom informa şi educa elevii din ciclul primar, dar şi familiile acestor,a în ce priveşte beneficiile alimentaţiei echilibrate, activităţilor fizice zilnice şi a sportului. Metodologiile pe care le folosim sunt rodul unei vaste experienţe internaţionale, iar rezultatele sunt măsurabile. Prftgeneriatul public - privat este un pilon importnat în procesull acestei mişcări, alături de implicarea voluntar4ă a părinţilor, copiilor şi studenţilor, adevărate modele pentru tânăra generaţie", a declarat Silvia Bucur, preşedintele fundaţiei Prais. La lansarea de la Cluj a participat şi primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, care a semnat un parteneriat cu fundaţia în ce priveşte alimentaţia corectă a copiilor.

Inovarea mişcării SETS include conceptul lansării în şcoli a cluburilor SETS, organizate voluntar de către elevi sub coordonarea învăţătorilor, car eîi stimulează pe aceştia să-şi organizeze voluntar o agendă de activităţi fizice şi sportive în timpul liber. Începând din toamnă conceptul acestor cluburi va fi dezvoltat şi în şcolile din Cluj-Napoca.

Etichete
Comenteaza