Minivacanța de Sfânta Maria: Peste 1.200 de persoane legitimate, sute de amenzi și cazuri de droguri descoperite în Cluj

Minivacanța de Sfânta Maria: Peste 1.200 de persoane legitimate, sute de amenzi și cazuri de droguri descoperite în Cluj

În perioada 15-18 august, cu ocazia Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, autoritățile din Cluj au desfășurat o serie de acțiuni menite să asigure ordinea și siguranța publică.

IPJ Cluj a mobilizat zilnic peste 160 de polițiști care au contribuit la menținerea ordinii publice și fluidizarea traficului. În urma verificărilor, au fost legitimate peste 1.200 de persoane, iar 178 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest. Polițiștii au aplicat 552 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 200.000 de lei.

De asemenea, au fost reținute 45 de permise de conducere, dintre care patru pentru consumul de alcool, 13 pentru depășirea limitelor legale de viteză, iar 28 pentru alte abateri. În plus, 17 certificate de înmatriculare au fost reținute. Polițiștii au intervenit la 405 evenimente semnalate în această perioadă.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj a asigurat un climat de siguranță, intervenind la patru evenimente raportate prin apeluri la 112. În această perioadă, nu au fost înregistrate evenimente majore. Jandarmii au aplicat 20 de amenzi în valoare totală de 9.100 de lei și au constatat două fapte penale legate de consumul de droguri.

Jandarmii Grupării Mobile Cluj-Napoca au constatat, de asemenea, o faptă penală privind deținerea de substanțe interzise și au aplicat 27 de amenzi contravenționale în valoare de 4.000 de lei.

ISU Cluj a desfășurat 248 de intervenții în perioada menționată, dintre care 54 au vizat accidente rutiere și incendii. Echipajele SMURD au gestionat 194 de cazuri medicale.

Printre intervențiile notabile se numără stingerea unui incendiu izbucnit, joi, 15 august, într-o garsonieră situată într-un bloc din municipiul Dej. La fața locului s-au deplasat două autospeciale pentru stingerea incendiilor, o autoscară și un echipaj SMURD. Pompierii au evacuat 15 locatari și au lichidat focarul. Un bărbat de aproximativ 50 de ani a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Comenteaza