Moaştele Sfintei Rita revin la Cluj

Moaştele Sfintei Rita revin la Cluj
Biserica "Sfânta Fecioară Maria" din Cartierul Grigorescu va găzdui moaştele Sfintei Rita din Cascia, denumită de Papa Leone al XIII-lea “Perla preţioasă a Umbriei” şi cunoscută în întreaga lume creştină ca şi “Sfânta cauzelor imposibile”.

"România este prima ţară care a avut privilegiul de a primi moaştele Sfintei Rita, încă de anul trecut, în Eparhiile greco-catolice din ţară. Anul acesta, la cererea a numeroşi credincioşi, am obţinut din nou relicvariul,  ce conţine un os din încheietura mâinii drepte a Sfintei Rita, pentru 45 de zile şi prin acest pelerinaj îndeplinesc făgăduinţa dată Sfintei, de a o face cunoscută tuturor celor ce sunt în nevoi", expică pr. Marian Stoicănescu, iniţiatorul şi coordonatorul acestui pelerinaj într-un comunicat de presă.

Joi, 12 iulie, la ora 16.30, moaştele vor fi primite în Biserica "Sfânta Fecioară Maria" din Cartierul Grigorescu, unde vor rămâne până a doua zi la ora 14.

Pe toată durata prezenţei moaştelor, se va desfăşura un program de rugăciune coordonat de preoţii parohi, pr. Marius Popa şi pr. Iosif Popa. Peste noapte credincioşii vor putea petrece, în biserică, un timp de rugăciune în tăcere.

 În 13 iulie relicvariul va porni spre Târgu-Lăpuş, unde va fi primit la biserica cu hramul „Buna Vestire".

Etichete
Comenteaza