Moaştele sfintei Rita vor fi duse în Grigorescu

Moaştele sfintei Rita vor fi duse în Grigorescu
Relicvariul care conţine o parte din moaştele sfintei Rita va fi expusă spre venerare astăzi şi mâine la biserica greco-catolică „Sfânta Fecioară Maria” din cartierul Grigorescu.

Părticica din moaştele sfintei Rita va ajunge la biserica amintită astăzi la ora 16:30 şi va rămâne aici până mâine la ora 14:00. Pe parcursul şederii relicvariului la Cluj, preoţii Marius Popa şi Iosif Popa vor coordona un program de rugăciune. Credincioşii se vor putea ruga în biserică şi pe timpul nopţii. Relicvariul conţine un os din încheietura mâinii drepte a sfintei Rita şi este adus pentru a doua oară la Cluj, din Cascia-Italia, unde se află trupul acesteia, întreg şi neafectat, la mai bine de 500 de ani de la moartea sa, potrivit unui comunicat al Eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla. „România este prima ţară care a avut privilegiul de a primi moaştele Sfintei Rita, încă de anul trecut, în Eparhiile greco-catolice din ţară. Anul acesta, la cererea a numeroşi credincioşi, am obţinut din nou relicvariul pentru 45 de zile şi prin acest pelerinaj îndeplinesc făgăduinţa dată Sfintei, de a o face cunoscută «tuturor celor ce sunt în nevoi»" - a explicat preotul Marian Stoicănescu, iniţiatorul şi coordonatorul acestui pelerinaj în România.

Pelerinajul cu moaştele sfintei Rita în Eparhia de Cluj-Gherla a început în 6 iulie, la Bistriţa, după care relicvariul a ajuns la Valea Secerului-Feldru, iar apoi la Dej. De la Cluj, părticica de moaşte va fi dusă la Târgu-Lăpuş. "Preoţii, împreună cu credincioşi de mai multe confesiuni creştine, mai ales cei aflaţi în nevoi şi necazuri, vor invoca mijlocirea Sfintei care şi-a urmat cu iubire, nu din obligaţie, viaţa ce i-a fost dată, cu toate suferinţele de soţie a unui bărbat violent, apoi de văduvă care şi-a îngropat cei doi copii şi, în final, de călugăriţă, care, acceptând voia lui Dumnezeu, a purtat pe fruntea ei, vreme de 15 ani, rana unui spin din coroana lui Hristos. Datorită minunilor care s-au făcut pentru mulţi credincioşi ce au cerut mijlocirea ei în cazuri disperate, aparent fără speranţă, Sfânta Rita a fost numită: <Sfânta imposibi-lităţilor>", specifică reprezentanţii Eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla.

 

 

Etichete
Comenteaza