MOTIVARE ARESTARE BICA: "Apărarea formulată de inculpat este nesinceră" VIDEO

MOTIVARE ARESTARE BICA:
Vicepreşedintele CJ Cluj, Radu Bica, a negat la Curtea de Apel că ar fi primit cei 10.000 de euro ca mită, susţinând că era vorba de un împrumut cerut de la Aspazia Droniuc, cu care este în relaţii de amiciţie din 2008.

Bica a declarat că singurele discuţii avute cu învinuita s-au referit la împrumut. "A învederat că la data de 26 octombrie 2011, când a avut loc o discuţie în biroul său de la CJ CLUJ cu învinuita Droniuc Aspazia, i-a comunicat acesteia că ar avea nevoie de obţinerea unei sume de 50.000 RON cu titlu de împrumut, întrucât a demarat unele lucrări agricole pentru cultivarea, întreţinerea unor terenuri, banii fiindu-i necesari pentru achiziţionarea de sămânţă şi îngrăşăminte chimice", se arată în motivarea Curţii de Apel Cluj.

Vicele CJ a afirmat că la data de 31 octombrie 2011 trebuia să ramburseze la instituţii de credit sume importante de bani.

"Curtea reţine că apărarea formulată de inculpat este nesinceră deoarece, conduita şi discuţiile telefonice purtate de acesta cu învinuita Droniuc pun în evidenţă presupunerea rezonabilă că el a pretins remiterea, de urgenţă a sumei de 10.000 euro, bani de care avea nevoie la imediata plecare în minivacanţa din Austria, din suma totală de 25.000 euro acceptată la începutul lunii octombrie 2011, cu ocazia oferirii acesteia de către învinuita Droniuc şi avocatul Aldea Bogdan. Probele şi indiciile temeinice ale cauzei demonstrează că inculpatul împreună cu învinuita au folosit un limbaj codificat pentru denumirea banilor, în cadrul conversaţiilor telefonice ceea ce conduce la concluzia că sumele de bani constituiau obiectul unei tranzacţii ilicite. Mai mult, la dosarul de urmărire penală nu este depusă, deoarece nici nu s-a încheiat, o convenţie civilă de împrumut, care să ateste persoanele între care s-a realizat înţelegerea, suma împrumutată, durata în timp şi scadenţa, nefiind precizată nici moneda în care s-a perfectat tranzacţia", a precizat instanţa în motivarea arestării preventive a lui Bica pe 29 de zile.

 

Comenteaza