Motocicliştii au protestat azi la Cluj FOTO

Motocicliştii au protestat azi la Cluj FOTO
Peste 150 de motociclişti din Cluj au participat la un marş pe străzile oraşului. Aceştia încearcă din nou să atragă atenţia şoferilor asupra faptului că sunt şi ei în trafic. Manifestaţia vine la câteva zile după ce un tânăr aflat pe motocicletă a fost accidentat mortal de un autoturism, în localitatea clujeană Ţopa Mică.

La marşul motocicliştilor au fost prezenţi şi tineri implicaţi în accidente recente.

Nicu Flavius circula regulamentar şi a fost lovit de un taximetrist, pe 15 iunie. "Am văzut la o linie dublă continuă taximetrul staţionând. Am zis că s-a oprit să-mi dea prioritate, dar l-am văzut la 10 m în faţă şi nu am mai avut ce să fac", spune Nicu Flavius.

Pe 1 iunie, şi Lucian Rus a fost lovit de o maşină. Nu îşi mai aminteşte, însă, mare lucru. "Mi-a tăiat calea, a vrut să facă o românească, pe linie dublă continuă. S-a panicat, s-a uitat la mine, a oprit maşina. Nu-mi pot aduce aminte nu ştiu câte. M-am trezit luni, de sâmbăta", povesteşte Lucian Rus.

Motocicliştii cer să li se acorde mai multă atenţie în trafic.

"Să tragem un semnal de alarmă, în urma multor accidente petrecute în judeţul Cluj, în care un coleg al nostru a decedat. Vrem să sesizăm şoferii, să aibă mai multă grijă, să ne vadă în oglinzi când schimbă direcţia de mers", spune Lorant Ersek, organizatorul marşului.

Cei peste 150 de motociclişti le-au pus şoferilor pliante pe parbriz.

Vezi VIDEO AICI.

 

Comenteaza