NEWS ALERT Doar 54% - procentul promovaţilor la bacalaureatul clujean, cu 11% mai puţin decât în 2010. Vezi rezultatele

NEWS ALERT Doar 54% - procentul promovaţilor la bacalaureatul clujean, cu 11% mai puţin decât în 2010. Vezi rezultatele
Doar puţin peste jumătate dintre absolvenţii de clasa a XII-a au trecut examenul de bacalaureat.

Cifră dramatică la bacalaureat. Numai 54,07% dintre absolvenţii de clasa a XII-a au trecut examenul, cu 11% mai mic decât anul trecut. Media pe ţară este şi mai slabă, undeva sub 50%, şi creionează cele mai slabe rezultate din istoria bacalaureatului în România.

Una dintre posibilele explicaţii este "toleranţa zero" faţă de cei care copiază. La Cluj, cinci elevi au fost scoşi din examen, unul doar pentru că i-a sunat telefonul mobil, cu care nu avea voie să intre în sala de examinare. În total, la nivel naţional, 661 de elevi au fost eliminaţi.

"La examenul de bacalaureat şi-au făcut treaba cadrele didactice, şi-au făcut treaba corectorii, şi-a făcut treaba Ministerul Educaţiei. Nu trebuie să facem confuzie între mijloacele pe care le utilizăm şi scopul în care utilizăm aceste mijloace. Eliminarea de la bacalaureat a 661 de candidaţi, dublu faţă de anul trecut, nu este deloc fericire. Ceea ce este important e că România nu se poate însănătoşi decât prin adevăr, decât dacă sistemul educaţional furnizează an de an oameni care ştiu că rezultatele se obţin prin perseverenţă, prin muncă, prin onestitate şi că frauda nu este o soluţie. În mandatul meu, lucrurile se fac serios, sistematic. Nu sunt un om care să accepte frauda, nu sunt un om obişnuit cu frauda", a spus Funeriu, sâmbătă seara, când a participat la festivitatea de absolvire a studenţilor de la UMF.

 

Vezi rezultatele aici.

Comenteaza