NEWS ALERT Ministrul Sănătăţii a demisionat

NEWS ALERT Ministrul Sănătăţii a demisionat
Mnistrul Sănătăţii, Cseke Attila, a demisionat din funcţie pentru că nu ar fi fost consultat în alocarea sumelor din rectificarea bugetară.

Cseke a explicat într-o conferinţă de presă că UDMR ar trebui să desemneze "în scurt timp" o altă persoană care să preia portofoliul, pentru că "măsurile de reformă trebuie continuate".

Fostul ministru a spus că premierul Emil Boc i-a cerut să rămână în funcţie.

După ce preşedintele Traian Băsescu a anunţat că sistemul de sănătate va primi o sumă de 300 milioane de lei pentru plata arieratelor, Cseke reproşează că ministerul nu a fost consultat în procesul rectificării bugetare. "Suma nu este importantă", a spus el.

UDMR va rămâne şi trebuie să rămână la Guvernare, adaugă Cseke: "nu e o problemă politică, e problema mea cu privire la rolul unui ministru în România", a conchis fostul ministru al Sănătăţii".

Acesta spune că a cerut în mod oficial o întâlnire cu premierul Emil Boc, pe care nu a obţinut-o, "şi ieri ne-am trezit cu textul Ordonanţei. Am reproşat acest lucru, nu am primit răspuns iar o asemenea atitudine nu poate fi tolerată. De aceea eşti gestionarul unui domeniu, ca să fii întrebat despre problemele acestui domeniu. Poţi fi demis, ţi se poate cere demisia, dar cât eşti administrator răspunzi de acest domeniu şi consider că este absolut obligatoriu ca în toate problemele să fii consultat", a mai spus Cseke.

"Nu pot fi de acord ca măcar să nu fiu întrebat cu privire la problemele Sănătăţii", a conchis Cseke.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat în 31 iulie că Guvernul va aloca încă 300 de milioane de lei pentru plata arieratelor din domeniul Sănătăţii. În 2 august, premierul Emil Boc a declarat că Guvernul a decis alocarea respectivei sume pentru plata datoriilor din Sănătate.

Comenteaza