Nicu Covaci, înmormântat mai repede decât era anunțat. Porţile cimitirului au fost închise / "Pururi, NEMURITOR!"

Nicu Covaci, înmormântat mai repede decât era anunțat. Porţile cimitirului au fost închise / "Pururi, NEMURITOR!"
| Foto: colaj / sursa grafica Facebook Costin Adam

Liderul formaţiei Phoenix, Nicu Covaci, care a murit vineri, a fost înmormântat, miercuri seară, în Cimitirul Eroilor din Timişoara, într-un cadru restrâns. Porţile cimitirului au fost închise.  

Prietenii și fanii şi-au putut lua rămas bun de la Nicu Covaci marţi şi miercuri, sicriul cu trupul fondatorului trupei Phoenix fiind depus la Filarmonica Banatul din Timișoara, orașul său natal. „Fie să renască numai cel ce har / Are de-a renaște, curățit prin jar, / Din cenușa-i proprie și din propriu-i scrum, / Astăzi ca și mâine, pururi și acum” – sunt versurile din melodia Invocație, de pe albumul Cantafabule, care au fost scrise pe sicriul artistului, potrivit opiniatimisoarei.ro

Slujba de înmormântare ar fi fost programată iniţial joi, 8 august, însă miercuri 7 august, la ora 18.00, a avut loc înmormântarea lui Nicu Covaci. Porţile Cimitirului Eroilor din Timişoara au fost închise pentru ca înmormântarea artistului să aibă loc într-un cadru privat.

Deşi anunţată iniţial pentru ziua de joi, ceremonia funerară a avut loc imediat după ce sicriul muzicianului a fost ridicat de la Filarmonica Banatul, unde timp de două zile fanii i-au putut aduce un ultim omagiu lui Nicu Covaci. Mitropolitul Banatului ÎPS Ioan Selejan a fost cel care a oficiat slujba de înmormântare a liderului formaţiei Phoenix.

Au fost prezenţi actuali membri ai trupei, câţiva prieteni apropiaţi, precum şi partenera de viaţă a lui Nicu Covaci din ultimii peste 30 de ani. Membrii formaţiei Phoenix au anunţat, marţi, că proiectul va continua şi că Phoenix va scoate un nou album în care se va regăsi o nouă melodie, ”Nemuritorul” care îi va fi dedicată lui Nicu Covaci.

Nicu Covaci s-a stins din viaţă, vineri seară, la Spitalul Judeţean Timişoara. El a fost diagnosticat cu cancer cerebral şi a suferit chiar şi o intervenţe chirurgicală pe creier, apoi a urmat tratamente severe. În ultima lună de viaţă a fost internat la Spitalul Judeţean Timişoara.

La anunţul morţii artistului, formaţia Phoenix Transsylvania a transmis pe pagina de Facebook un mesaj emoţionant: "De azi ne-asteaptā, Dincolo, Cel Ce Ne-a Dat Nume. Prin TOT ce ne-a lāsat Mostenire, Nicu Covaci este, de azi, Pururi, NEMURITOR!"

Comenteaza